05 / 05 / 2024

19 Mayıs Rota Projesi start aldı!

19 Mayıs Rota Projesi start aldı!

SAMSUN Atatürk'ün milli kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere çıktığı Samsun'da ilk adımlarını attığı güzergah ' 19 Mayıs Rota Projesi ' kapsamında yeniden düzenleniyor. Proje 100 bin metrekare alanda gerçekleşecek.



Atatürk'ün iskeleye çıkıp Mıntıka Palas Oteli'ne kadar kat ettiği Panorama 1919 Müzesi, İlkadım Anıtı, Kurtuluş Yolu, Atatürk Anıtı ve Cumhuriyet Meydanı'nı kapsayan 100 bin metrekare alanda yapılacak çalışma 2 yılda tamamlanacak. 


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyük Samsun Oteli'nin yıkım işleminin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacak alanı yeni bir rekreasyon ve peyzaj a tabi tutarak Panorama 1919 Müzesi ve Kurtuluş Yolu ile bütünleştireceklerini söyledi. Panorama 1919 Miizesi'nden Atatürk Bulvarı'nı bir köprü ile karşıya geçip Atatürk Anıtı'na ulaşılacağını kaydeden Yılmaz,." Atatürk Anıtı ve Cumhuriyet Meydanı'nı yeniden dizayn edeceğiz. Hatta oradan da Atatürk'ün kaldığı Mıntıka Palas Oteli'ne kadar bu meşale alanını şehir mobilyaları ve aydınlatma üniteleri ile süsleyeceğiz. Yani Atatürk'ün iskeleden Mıntıka Palas Oteli'ne kadar kat ettiği güzergah 19 Mayıs ruhunun rotası haline gelecek" diye konuştu. 


Projeyi ünlü imar ve şehir plancılarının uzmanlığı ile yapacaklarını belirten Yılmaz, "Panorama 1919 Müzesi ni Gençlik ve Spor Bakanlığı üstlendi. İskeleden Atatürk Anıtını da içine alan kısımdan Mıntıka Palas Oteli'ne kadar ki bu büyük güzergahı şehrimize 2 yıl içinde kazandırmış olacağız" dedi.


Dünya


Geri Dön