05 / 05 / 2024

19 Temmuz 2022 itibarıyla dolar 2022 yılının zirvesini gördü! İşte doların yükselmesinin olası altı sebebi

19 Temmuz 2022 itibarıyla dolar 2022 yılının zirvesini gördü! İşte doların yükselmesinin olası altı sebebi

2021 yılının son ayında 18 TL seviyelerini gören ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni mevduat sistemini açıklaması ile 12 TL’lere kadar düşen dolar, 2022 yılının zirvesini gördü.



3 - AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’NİN GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDEN ÇIKMASI

Gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin çoğunluğunu ABD Doları'na karşı gücünü kaybediyor. Bu dünyadaki dengeleri altüst ederken, dolarında bağlantılı ülkelerde yükselmesine sebep veriyor.

4 - FED BAŞKANLARI'NIN SERT AÇIKLAMALARI

ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz hafta Washington'da katıldığı bir toplantıda ABD'nin sert para politikasını omuzlanacak kadar güçlü bir ekonomide olduğunu belirterek, “Enflasyon bizi yukarı yönlü şaşırttı. Başka sürprizler de yaşanabilir. Daha da faiz artışı uygundur” şeklinde konuşmuştu. Bu durum ise dolarda panik haline sebep oldu. 

5 - MERKEZ BANKASI’NIN YENİ POLİTİKALARI

TCBM, uzun bir aranın ardından 2021 yılının son aylarında dolara doğrudan müdahale gerçekleştirdi. Merkez Bankası, o güne kadar sekiz yıl boyunca doğrudan müdahalede bulunmamıştı. O günden 2022 Temmuz’una kadarsa birden fazla kes müdahalede bulunuldu. Bu durum doların kısa bir süre düşüp ardından daha da yükselmesine sebep olmuştu.

19 Temmuz 2022 itibarıyla dolar 2022 yılının zirvesini gördü! İşte doların yükselmesinin olası altı sebebi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan iş arayanlara müjde! İki sınav ile devlet memuru olmak mümkün

Ruslar Türkiye’ye akın akın geliyor! Yabancıya satış oranı ağızları açık bıraktı

Garanti Bankası’ndan zam müjdesi! Sadece bu yıla özel yüzde 91 oranında zam sağlandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön