1915 Çanakkale Köprüsü için yeni adım!
Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak köprü için yeni bir çalışma başlattı.
Çalışmaların hızla devam ettiği 1915 Çanakkale Köprüsü için Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) yeni bir çalışma başlattı. Sabah'tan Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre; Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğeri "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü ünvanına sahip olacak köprünün bölge ve ülke ekonomilerine yapacağı katkıları anlattı.
Ayder açıklamasında "318 metre yükseklikteki 1915 Çanakkale Köprüsü, Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi 300 metrelik Eiffel Kulesi'nden daha ihtişamlı, cazibesi ve hikâyesi ile çok daha güçlü. Hayata geçmesi planlanan panoramik seyir terasları; Asya ve Avrupa'yı içine alan, bir yandan Gelibolu Yarımadası ve Gökçeada, diğer yanda Lâpseki ve Çanakkale manzarası ile macera severlere olağanüstü bir deneyim sunacak" dedi.
Köprünün ülke ekonomisi için tarihi öneme sahip olacağını dile getiren "Şuan yatırımcı firma ile Ak Parti Milletvekilimiz Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu'nun görüşmeleri devam ediyor. Çanakkale'de turizm potansiyelini artırmak adına bu girişim tarihi bir fırsat"
Köprü içerisine panaromik seyir terasların inşa edilmesiyle köprü Avustralya'da bulunan Harbor Bridge'ye rakip olacak.
Çanakkale'nin kültürel tarihine yolculuk yapacak
1915 Çanakkale Köprüsü'nün Çanakkale'nin turizmi için kaçırılmayacak fırsat olduğunu söyleyen ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, "Bu çalışma bölge turizmine çok önemli bir değer katarken tüm dünyada 'ölmeden yapılması gereken' sıra dışı bir deneyim sunacaktır. Köprünün turizme kazandırılması Çanakkale ve biz turizmciler açısından çok önemli. Dünyada bu konuda birçok örnek var. Avustralya'daki Harbour Bridge; tırmananlara eşsiz bir manzara sunuyor. Çanakkale Köprüsü'de 118 metre yükseklikte Çanakkale'nin kültürel ve tarihi dokusuna uzanan bir yolculuğa çıkma fırsatı sunacak. Konuyu gündeme getiren Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan'a ÇATOD olarak teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Bölge ekonomisi canlanacak
Çanakkale'de Avrupa ve Asya'yı bir araya getirecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün birçok ilke imza atacağını dile getiren Armağan Aydeğer, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ülkemiz ve Çanakkale turizmi açısından çok önemli bir değer yaratacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü 2023 metre 2 ayak arası açıklığı ile dünyanın bu alandaki en uzun köprüsü unvanına sahip.
Özellikle Avrupa'dan Anadolu'ya karayolu trafiğinde zaman ve mesafe konusunda büyük avantajlar sağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü Çanakkale İstanbul arasındaki mesafeyi 2,5 saate düşürürken, özellikle Balkan coğrafyasından ve Avrupa'dan gelen araç trafiğinin öncelikli geçiş noktası olacaktır. Bunun yanı sıra birçok sektöre sağlayacağı lojistik avantajları nedeniyle önemli katkı sağlayacak.