29 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nde dev çelik şaftlar hazır!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde dev çelik şaftlar hazır!

Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin ise 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’de yeni bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında ayakların temelini oluşturan şaftların yapımı tamamlandı.



Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin ise 5'inci asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çanakkale Köprüsü Projesi’de ayakların temelini oluşturan şaftlar tamamlandı. Çelik şaftlar taşınarak ilgili konuma ulaştırıldı.Taşıma işlemi ise Hareket A.Ş tarafından yapıldı. 

1915 Çanakkale Köprüsü nde dev çelik şaftlar hazır!

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu “Ülkemizin en önemli değerleri arasında yer alan bu projeye dahil olmaktan gururluyuz. Ağırlıkları 700-750 ton arasında değişen, 26 metre yüksekliğindeki çelik şaftlarının yüksekliği fazla olduğundan taşıma sırasında devrilme riski çok fazlaydı” ifadelerini kullandı.

TAŞIMA BAŞARIYLA YAPILDI

Kuzucu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Ancak yaptığımız mühendislik çalışmaları neticesinde altyapımız ve yüksek kapasitedeki ekipmanlarımızla taşımayı emniyetli bir şekilde tamamladık.” 


Geri Dön