28 / 04 / 2024

1933 yılında İstanbul'daki gümrük binaları 50 bin liraya yenilenmiş!

1933 yılında İstanbul'daki gümrük binaları 50 bin liraya yenilenmiş!

1933 yılında İstanbul'da Gümrükleri binalarının tamire ihtiyacı olduğu tespit edilmiş. Tamirat için istenilen bedel ise 50 bin lira olarak belirlenmiş.



1933 yılında İstanbul Gümrükleri binalarının tamiri için 50 bin lira bütçe ayrılacağı belirtilmiş. Söz konusu binlar için rıhtım şirketi bu binaların tamiratını yaptırmakla sorumlu olmasına karşılık yaptırmadığı için mahkemeye verilmiş. 

Mahkeme sonucu beklenmeden çalışmalara başlanmı gerekli para tahsil edilmiş. Milliyet Gazetesi'nin 19 Ocak 1933 tarihinde manşette yer alan haberde ''Gümrük Binaları, Davanın neticesi beklenmeden tamir edilecek.'' başlığı ile yayımlanmış İşte o haber...

''Gümrük Binaları
Davanın neticesi beklenmeden tamir edilecek

Istanbul Gümrükleri binalarının esaslı tamirata muhtaç olduğu ve tamirat için takriben 50 bin lira gideceği anlaşılmıştır.

Rihtım Şirketi, bu binalarım tamiratımı, mukavelesi mucibince, yaptırmakla mükellef ise de bu teahhüdünü ifa etmek istemediğinden mahke meye verilmiştir.

Muhakeme henüz neticelenmediği, taraçaların yağmurlu zamanlarda aktığı ve ambarlardaki tüccar eşyası ıslandığı nazarı dikkate alınmış ve bütçede mevcut bir miktar tahsisat ile ácil tamiratın icrası Vekaletçe tensip edilmiştir. Bu suretle sarf edilecek para, muhakeme neticesinde Rıhtım Şirketi mahkûm olursa ondan tahsil edilecektir.''

1933 yılında İstanbul'da 40 bin arsa, 140 bin bina varmış!

Geri Dön