03 / 05 / 2024

1934'te İstanbul'da yeni sokak açılmayacak, park yapılmayacak kararı!

1934'te İstanbul'da yeni sokak açılmayacak, park yapılmayacak kararı!

1934 yılında İstanbul'da gerek görülmedikçe sokak ve park yapılmamasına karar verilmiş. Bu karar belediye tarafından onaylanmış,  ve yeni sokak ve parkların yapılmamasına karar verilmiş.



1934 yılında Belediye 1933 yılında Sultanahmet'ta yapğtığı büyük parktan sonra şehirn diğer bazı yerlerinde bahçeler ve parklar yaparken sonradan aldığı  kararla vazgeçti. Çünkü meydan ve park olarak yapmayı düşündüğü yerler semt olarak planlanma ihtimali olabilirdi.

Söz konusu haber 9 Şubat 1394 yılında Akşam Gazetesi'nde ''Plan beklenecek, Yeni sokak açılmayacak, park yapılmayacak'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber....

1934 te İstanbul da yeni sokak açılmayacak, park yapılmayacak kararı!

Plan beklenecek, Yeni sokak açılmayacak, park yapılmayacak

İstanbulda ötedenberi lüzum görüldükçe yeniden sokaklar açılmakta ve mevcut sokaklara yeni istikametler verilmektedir. Bele- diye bundan sonra şehrin umumi vaziyetini değiştirecek olan yeni sokak istikametlerinin tayin edilmemesini kararlaştırmıştır.

Bundan maksat, müstakbel şehir plânının nerelerde cadde açmağa lüzum göstereceğinin şimdiden belli olmamasıdır. Belediye, Sultanahmette geçen yaz yaptığı büyük parktan sonra şehrin diğer bazı yerlerinde bahçeler ve parklar tesis etmek fikrinde idi.

Fakat park olarak tasavvur edilen bazı yerlerde meydan, meydan olması düşünülen bazı semtlerde de park yapılması ihtimali oldu- ğundan belediye plân katileşmeden büyük bir park ve meydan yaptırmamağa karar vermiştir

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

Geri Dön