05 / 05 / 2024

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.



1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı için çalışmalara başlanmış. Hava koşullarından dolayı inşatın ilerlememesinden dolayı şikayetler gelmeye başlmış. Üstelik inşaat çalışması için getirilen asfalt Romanya'dan getirtilmiş. Söz konusu haber 19 Ocak 1940 yılında ''Eminönü Meydanındaki inşaat'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Eminönü Meydanı nın inşaatı için Romanya dan asfalt getirilmiş!

EMİNÖNÜ MEYDANI'NDAKİ İNŞAAT!

Eminönlündeki inşaatın yavaş ilerlediğinden şikâyet edilmişti. Belediyece yapılan tetkikler neticesinde son 35 gün zarfın. da havanm ancak 12 gün yağışsız ve insanta müsait oldu ğu görülmüştür.

Yaz gelmeden evvel asfalt döşenemiyeceğin den kışın fazla inşaat yanılma. masma zaten evvelce karar verilmişti. Meydana dörülecek as. falt Romanyadan getirilmiştir. Haziran başımda kövrünün Eminönü tarafındaki beton ayaklarım yükseltilmesine başla nacak, bu inşaat devam ederken köprüden vesaiti nakliye geçemiyecek, valnız yayalar geçecektir. Eminönü mevdanı da o zaman yükseltilecektir.

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!
1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

Geri Dön