06 / 05 / 2024

1934'te İstanbul'un en iyi yolu Edirnekapı'ya yapılmış! Numune olacak türden.. 

1934'te İstanbul'un en iyi yolu Edirnekapı'ya yapılmış! Numune olacak türden.. 

1934 yılında Edirnekapı ve Topkapı surlarından başlanarak, Eyüp'e kadar uzanmak üzere yeni bir yol inşasına başlanacakmış. Bu yol o tarihe kadar eşi benzeri görülmemiş türden, numune olarak gösterilmiş. 



1934 yılında Edirnekapı'dan Eyüp'e kadar  yeni bir yol çalışması yapılacakmış. O tarihe kadar yapılan yollar arasında en iyisi olacan yolun, son sistem inşaat tarzına göre yapılacağı belirtilmiş. Söz konusu haber 16 Nisan 1934 yılında Akşam Gazetesi'nde  ''Edirnekapı Yolu'' başlığı ile kaleme alınmış.İşte o haber...

Edirnekapı Yolu

Istanbulda nümune addedilmeğe değer

Edirnekapı ve Topkapı haricindeki surlardan başlıyarak Eyüp'e kadar uzanmak üzere inşasına başlanan büyük yolun inşa tarzı şimdiye kadar İstan bul civarında yapılan bütün yol- lardan farklı ve nümune addedilecek mahiyettedir.

Şimdiye kadar yapılan bütün şoseler yalnız vesaiti nakliyenin geçeceği düşünülerek inşa edilir di. Halbuki surlar haricindeki otuz metre genişliğindeki bu as falt yol için ayrıca yaya kaldırımı tefrik edilmiştir. Bu yol, Istanbul civarındaki yolların en mükemmeli olacak, en son sistem inşaat tarzına göre yapılacaktır. 

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

 


Geri Dön