06 / 05 / 2024

1937 yılında Galata Meydanı'nın inşasına başlanacakmış!

1937 yılında Galata Meydanı'nın inşasına başlanacakmış!

1937 yılında hazırlanan plana göre, Galata Meydanı, yapılmakta olan Galata yolcu salonunun rıhtımı, Deniz Ticaret Müdürlüğü'nün önünden geçen Rıhtım Caddesi, Deniz Ticaret Müdürlüğü ve Merkez Rıhtım Hanı içine alan meydan inşaatına başlanacakmış.



Galata Meydanı

Yarın meydanın inşasına başlanıyor.


Merkez Rıhtım Hanı ile Deniz Ticaret Müdürlüğü arasında yapılacak olan Galata Meydanı'nın inşasına önümüzdeki pazartesi günü başlanacaktır. Hazırlanan plana göre, müstakbel Galata meydanını yapılmakta olan Galata yolcu salonunun rıhtımı, Deniz Ticaret Müdürlüğü'nün önünden geçen Rıhtım Caddesi, Deniz Ticaret Müdürlüğü ve Merkez Rıhtım Hanı çerçeveliyecektir.


Meydanın tam ortasına park yapılacak, parkın ortasına da Atatürk'ün büstü konulacaktır. Parkın etrafı kamilen asfalt olacaktır. Galata yolcu salonunun, Galata Meydanı tarafındaki rıhtımın Merkez Rıhtım Hanı'na doğru parmaklıklar döşenecektir. Parmaklığın ortasında bir kapı bulunacak, icab ettikçe meydandan salon rıhtımına ve salon rıhtımından Galata Meydanı'na geçilebilecektir. Galata Meydanı'nın inşası yolcu salonunda evvel ikmal edilecektir.


Akşam Gazetesi 19 Eylül 1937


Abdullah Kutalmış Mızrak/emlakkulisi.com


Geri Dön