19 / 05 / 2024

galata meydanı ne zaman yapıldı

galata meydanı ne zaman yapıldı

1937 yılında hazırlanan plana göre, Galata Meydanı, yapılmakta olan Galata yolcu salonunun rıhtımı, Deniz Ticaret Müdürlüğü'nün önünden geçen Rıhtım Caddesi, Deniz Ticaret Müdürlüğü ve Merkez Rıhtım Hanı içine alan meydan inşaatına başlanacakmış.

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi için torba yasaya madde eklendi! Galata Kulesi’ne rant yolu açılıyor mu?

İBB’nin elinden alınınca yargı engeline takılan Galata Kulesi için, kanun adımı atıldı. Kulenin dernek ve vakıflara kiralanması endişesi gündemde. İşte ayrıntılar...

Altın meydan okumaya geliyor! Kimse bu rakamları tahmin bile etmemişti! Bakın altın ne kadar olacak!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Son günlerde düşüşe geçen altın fiyatları haftaya hızlı girdi. Altın meydan okumaya geliyor! Kimse bu rakamları tahmin bile etmemişti! Bakın altın ne kadar olacak!

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler ve Aydınlık Evler'de son durum ne?

KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Tuzla Meydan Evler ve Aydınlık Evler'de son durum ne? İşte projelerin şantiyelerinden son dakika detayları...

Meydan Başakşehir'in değeri ne kadar? 

Meydan Başakşehir projesinin 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. Peki Meydan Başakşehir'in değeri ne kadar oldu?

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'in inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin inşaatında son durum ne? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rize Belediyesi'ne meydan inşaatı için 427 bin TL ödeme!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesi'ne 15 Temmuz meydan inşaatı için 'temsil ağırlama' hesabından 427 bin TL ödeme yaptığı belirlendi. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "İmamoğlu bilbordlara reklam verdi diye soruşturma açanlar, bunu niye görmüyor?" dedi.

Erman Ilıcak: Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu!

Rönesans İnşaat, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 23. sırada yer alıyor. Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu" diye konuştu.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Galata Kulesi açıklaması!

İnşaat Mühendisleri Odası, tarihi dokusuna zarar verilen Galata Kulesi'yle ilgili bir açıklama yaptı: "Galata Kulesi'ne taammüden kıyanlar ortaya çıkarılmalıdır."

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve tartışmalara neden olan Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

Beyoğlu Kültür Yolu projesiyle Beyoğlu'nun çehresi yenilenecek!

Beyoğlu Kültür Yolu projesi, Galata Port’tan başlayıp, Galata Kulesi’ne uzanıyor. Projenin önemli yatırımlarından birisi Atlas Pasajı’nın restorasyonu. Projenin Eylül'de bitmesi öngörülüyor...

Galata Kulesi’ne ihtiyati tedbir konuldu!

Galata Kulesi'nin işletmesinin İBB'den alınarak ihaleye açılacak olması gündeme geldi. Konuya ilişkin ilk adımın seçimlerden sonra belediyeye atanan kayyum döneminde atıldığı, üçüncü kişilere devredilmemesi için ihtiyati tedbir konulduğu öğrenildi...

Taksim Meydanı ne olacak?

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Meydanı ile ilgili kararının ardından İletişim Başkanlığı, Dijital Gösterim Merkezi çadırını kaldırıyor. İBB'nin geçici bir süre için kurduğu ‘Kavuşma Durağı’nın da kaldırılması bekleniyor...

galata meydanı ne zaman yapıldı Haberi

galata meydanı ne zaman yapıldı

Galata Meydanı

Yarın meydanın inşasına başlanıyor.


Merkez Rıhtım Hanı ile Deniz Ticaret Müdürlüğü arasında yapılacak olan Galata Meydanı'nın inşasına önümüzdeki pazartesi günü başlanacaktır. Hazırlanan plana göre, müstakbel Galata meydanını yapılmakta olan Galata yolcu salonunun rıhtımı, Deniz Ticaret Müdürlüğü'nün önünden geçen Rıhtım Caddesi, Deniz Ticaret Müdürlüğü ve Merkez Rıhtım Hanı çerçeveliyecektir.


Meydanın tam ortasına park yapılacak, parkın ortasına da Atatürk'ün büstü konulacaktır. Parkın etrafı kamilen asfalt olacaktır. Galata yolcu salonunun, Galata Meydanı tarafındaki rıhtımın Merkez...