29 / 06 / 2024

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde üzerindeki binalara yıkım kararı! İşte nedeni!

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde üzerindeki binalara yıkım kararı! İşte nedeni!

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde asfalt olarak yenilenmesine ve caddenin iyi bir görüntüye kavuşması için de etrafındaki bina ve eski barakaların yıkılmasına karar verilmiş.



1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan caddenin asfalt olmasına karar verilmiş. Şehrin en büyük caddelerinden biri olan bu caddede, halkın iyi bir manzara ile karşılaşması için bütün eski baraka ve binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Söz konusu haber 16 Mayıs 1937 yılında 'Tophane Caddesi asfalt olacak' başlığı ile Açıksöz Gazetesi'nde kaleme alınmış. İşte o haber... 

 1937 yılında Karaköy den Tophane ye kadar uzanan cadde üzerindeki binalara yıkım kararı! İşte nedeni!

Tophane Caddesi asfalt olacak

Bu cadde genişletilip, güzelleştirilecek Galatadaki yolcu salonunun inşasına başladıktan sonra Karaköy' den Tophaneye kadar olan cadde de asfalt olarak yapılacaktır. Liman işletmesi bu husus için belediyeye müracaate karar vermiştir.

Asfalt caddenin masrafını belediye ve liman işletmesi aralarında taksim edeceklerdir. Bu cadde, şehrin en büyük caddeserinden biri olacaktır. Ayni zamanda şehre yolcu salonundan çıkacak kimselerin iyi bir manzara ile karşılaşmaları için cadde civarında ki bütün eski baraka ve binalar istimläk edilecek ve yıkılacaklar.

1939 yılında çimentonun yeni fiyatı 15 TL olmuş!


 


Geri Dön