03 / 05 / 2024

1938'de Eminönü'ne Ekonomi Saray'ı inşa edilecekmiş!

1938'de Eminönü'ne Ekonomi Saray'ı inşa edilecekmiş!

1938 yılında Ekonomi Sarayı inşası gündeme gelmiş. iktisad Vekili B. Şakir Kesebir dün de iktisadi meseleler üzerinde görüştükten sonra Ekonomi Sarayı ile ilgilenmişler.



1938 yılında Eminönü'ne yapılması düşülmüş Ekonomi Sarayı tam olarak meydanda yükselecekmiş. Eminönü'nün güzelliğini bozmayacak şekilde inşa edilmesi düşünülen binada bundan sınra bütük iktisadi teşekküller konuşulacakmış. 

Söz konusu haber 17 Ağustos 1938 Akşam Gazetesi'nde '' İstanbul'da Ekonomi Sarayı inşaatı düşünülüyor'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 1938 de Eminönü ne Ekonomi Saray ı inşa edilecekmiş!

İstanbul'da Ekonomi Sarayı inşaatı düşünülüyor

İktisad Vekili B. Şakir Kesebir dün de iktisadi meseleler üzerinde meşgul olmuş, Başvekil B. Celal Bayarı ziyaret ederek bir müddet görüşmüştür.

İktisad Vekilinin şehrimizde yaptığı tedkiklerin en mühimmini, bir Ekonomi sarayı inşası meselesi teşekil etmektedir, Vekil bu hususta esaslı tedkikat yapmış, alákadarlara direktifler vermiştir.

Düşünülen Ekonomi sarayı, muazzam bir bina olmakla beraber, Eminönü meydanını kapatmayacak ve güzelliğine mani olmayacak bir şekilde inşa edlecektir.

Ekonomi sarayı yapıldıktan sonra şehrimizdeki bütün iktisadi teşekküller bu binada toplanacaktır. Alākadarlar, İktisad Vekilinin verdiği direktifler dahilinde Ekonomi sarayı için tedkikata devam edeceklerdir.

Netice en kısa zamanda İktisad Vekåletine arzedilecektir. Ekonomi sarayı, açılmakta olan Eminönü meydanının müsaid bir tarafında inşa edilecektir. 

1937'de Tozkoparan Caddesi yapılmış! Tarlabaşı'ndan sonra bu cadde kullanılmış!

1937'de binalar için yeni talimatname hazırlanmış! Asansörsüz bina kalmayacakmış...

1942'de bahçesiz evlerde kümes hayvanları beslemek yasak! 


 


Geri Dön