Emlakta Nostalji

1940 yılında Eminönü Meydanı inşaatı için Romanya'dan beton getirilmiş!

1940 yılında Eminönü'ndeki inşaatın yavaş ilerlemesinden dolayı şikayet edilmiş, çalışmaların hızlandırılması için de Romanya'dan beton getirilmiş.

1940 yılında Eminönü Meydanı inşaat çalışmasının yavaş gitmesi üzerine şikayetler gelmeye başlamış. Fata hava duruma göre 35 gün içinde sadece 12 günün inşaat için müsati olduğu belirtilmiş.  Öte yandan Meydan inşaatı için Romanya'dan beton getilmiş. 

Söz konusu haber 29 Ocak 1940 tarihinde Vakit Gazetesi'nde ''Eminönü Meydanı'ndaki inşaat'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Eminönü Meydanı'ndaki inşaat
Eminönü'ndeki inşaatın yavaş İlerlediğinden şikayet edilmişti. Belediyece yapılan tetkikler neticesinde son 35 gün zarfında havanın ancak 12 gün yağışsız ve inşaata müsait olduğu görülmilştür.

Yaz gelmeden evvel asfalt döşenemeyeceğinden kışın fazla inşaat yanılmamasna zaten evvelce karar verilmişti. Meydana dökülecek asfalt Romanya'dan getirilmiştir.

Haziran başmda köprünün Eminönü tarafındaki ayaklarının yükseltilmesine başlanacak, bu inşaat devam ederken köprüden vesait nakliye geçemeyecek, yalnız yayalar geçecektir. Eminönü mevdanda o zaman yükseltilecektir.

1942'de Unkapanı ile Gazi Bulvarı arasındaki arsalar satışa çıkarılmış!

1942'de inşaat ofisi projesi hayata geçirilmiş!