Emlakta Nostalji

1940 yılında Eminönü ve Sultanahmet arasında cadde planı! Tarihi binalar ne olacak?

1940 yılında  Eminönü ve Sultanahmet arasında geniş bir caddenin açılmasına karar verilmiş. Peki buradaki tarihi binalara ne olmuş? 

1940 yılında Prost İstanbul'un nazım planında Eminönü Meydanı'ndan Sultanahmet'e kadar geniş bir caddenin açılması yer almış. Fakat caddenin geçeceği kısımlarda bulunan tarihi binalar söz konusu planı engelliyormuş. Peki buradaki tarihi binalar ne olmuş?

Söz konusu haber 28 Ocak 1940 yılında Yenisabah Gazetesi'nde ''Prost İstanbul planını bitiyor' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Prost İstanbul planını bitiyor

Şehircilik müteahassı prost İstanbul2un nazım planlarna ait mesaisini ikmal etmek üzeredir.  Prost son günlerde büyük bir kısmı tamamlanmış bulunan planların eksik kısımlarıyla meşgul olmaktadır. 

Bu arada Eminönü meydanından Sultanahmet'a kadar açılacak ana caddenin planlarını hazırlamakla meşguldür. Malüm olduğu üzere bu caddenin geçeceği kısımlar belediye ile nafia vekaleti arasında bir hayli ihtilafiara sebep olmuştu.

Bu  itihaf iki taraf arasında netilendirienmiş ve vaziyet posta tebliğ olunmuştur.

Caddenin projeleri hazırlanırken, güzergahta bulunan tarihi binaların vasiyeti ve caddenin iktisadi ehemmiyeti nazaru itibare alınacaktır.

Ankara Kültürpark'ın inşaatı 1938 yılında başlamış!

1941 yılında kira bedelleri '2 yıl önceki fiyatları geçmeyecek' kararı! 

1942'de ev sahibi kiracı kavgası! Ev sahibi, kiracısının suyunu kesti sonu mahkemede bitti!