31 / 07 / 2024

1940 yılında İstanbul Belediyesi inşaat projelerini denetlemiş! Yolsuzluk yapanlar cezalandırılmış!

1940 yılında İstanbul Belediyesi inşaat projelerini denetlemiş! Yolsuzluk yapanlar cezalandırılmış!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, belli başlı bölgelerde yapılan yeni inşaat projelerini denetlemiş. Yolsuzluk yapan bir çok inşaat sahibi ise cezalandırılmış.



1940 yılında inşaat projeleri Belediye tarafından denetlenmeye başlanmış. 10'dan fazla mimar ve mühendisin yolsuzluk yaptığı tespit edilmiş. 

BELEDİYE MÜFETTİŞLERİ İŞ BAŞINDA!

Belediyeye gelen yolsuzluk haberleri sonrası harekete geçen belediye kaymakam ve bekediye müfettişlerini görevlendirerek yolsuzluk yapanların tespit edilmesini istemiş.

Yapılan denetimler sırasında Cihangir Güneşler sokağında 9 metre genişliğindeki bir caddedede muhalif inşaat yaptığı tespit edilen mimar inşaat işlerinden menedilmiş. 

Söz konusu haber 21 Şubat 1941 yılında Yenisabah Gazetesi'nde 'İnşaat işlerinde yolsuzluk' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1940 yılında İstanbul Belediyesi inşaat projelerini denetlemiş! Yolsuzluk yapanlar cezalandırılmış!

İnşaat işlerinde yolsuzluk

İstanbul Belediyesi tarafından yapılan teftişler esnasında şehrin inşaatın Belediyeye verilen projeleri muhalif olduğu tesbit edilmektedi. Bu yüzden şimdiye kadar 10 dan fazla mimar ve inşaat sahibi cezalandırılmıştır.

Belediye vaziyetin bu şekilde saf etmesi üzerine şüpheye düşüren yeni inşaatın teftiş ve yetlendirmeye karar vermiş ve bu hususta bütün kaza kontrolünü tebliğat yapılmış ve Belediye müfettişlerine talimat verilmiştir.

Bu teftişler neticesinde yeniden çok projeye muhalif inşaat tesbit edilmiştir. Bu arada Cihangir'de Güneşler sokağında 9 metre genişliğinde bir caddede Belediye İmar Müdürlüğü tarafından muhalif insaat yaptığından dolayı mimar Fehmi kalfa bir sene inşattan menolunmus ve inşaata bu şekilde  göz yuman  memurları teftişe devam edecektir. 

Bundan baska Kurtuluş Caddesinde'de  139 numarada Panayot  Caddesinde  Danth hand/ Noda oturan mimar Surafyan Agopyan han 5 numarada oturan ve mimar Ara Istepan, projere halif insaat yaptıklarından birer sene icrayı sanatten menolunmanlardır.

1940 yılında Dolmabahçe Stadyumu projesi hazırlanmış! 25 bin kişilik stadyumun 1,5 yılda tamamlanması planlanmış!

Geri Dön