Emlakta Nostalji

1940'te Prost planına göre Harbiye-Osmanbey arasındaki binalar geri çekilecek!

1940 yılında prost planına göre Harbiye-Osmanbey arasındaki tramvay caddesi, Osmanbey ile Şişli arasındaki genişlik derecesine getirilecekmiş. Bunun için bu cadde üzerindeki binaların geri çekilmesine karar verilmiş.

1940'ta Harbiye-Osmanbey arasındaki tramvay caddesi, Osmanbey ile Şişli arasındaki genişlik kadar ayarlanması için buradaki binaların istimlak edilmesine karar verilmiş.

ÇOĞU TEK KATLI DÜKKANLARDAN OLUŞUYOR!

Belediye söz konusu çalışma için çalışmalara başlamış. Geri çekilecek alandaki binaların çoğu tek katlı dükkanlardan oluştuğu görülmüş. 

Söz konusu haber 2 Eylül 1940 yılında Akşam Gazetesi'nde 'Harbiye-Şişli/ Osmanbey'e kadar olan dar kısım genişletilecek' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 

Harbiye-Şişli/ Osmanbey'e kadar olan dar kısım genişletilecek

Prost plânına göre Harblye Osmanbey arasındaki tramvay caddesi Osmanbey ile Şişli arasındaki genişlik derecesine getirilecektir. Bunun için Harbiye lle Osmanbey arasındaki kısmın açılması lazım geliyor.

Belediye, şimdilik Hamam istasyonu mevkiinden Osmanbeye kadar, Harbiye'den Şişli'ye giderken sağ tarafı teşkil eden binaları geri çekmek üzere bunları istimlak etmeğe karar vermiştir. Bunların çoğu birer kat dükkanlardan ibaret olduğundan istimlak bedeli büyük bir yekün tutmayacaktır.

Dükkânların istimlakından sonra geride büyük bir ilkmektep binası yapılacaktır. Menafii ümumiye kararı alındıktan sonra istimlák muamelesi yapılacaktır.

1931 yılında Fatih'te 7171 metrekarelik 'paha biçilemez' arsa!

1931 yılında Beyoğlu'nda 23 bin liraya satılık bina!