06 / 07 / 2024

1941'de Boğaz'daki evler için yeni imar kararı alınmış: Bitişik ve iki kattan fazla olmayacak!

1941'de Boğaz'daki evler için yeni imar kararı alınmış: Bitişik ve iki kattan fazla olmayacak!

1941 yılında Boğaz'ın yeni planına göre, Boğaz'da birbirine bitişik ev ve iki kattan fazla ev yapılmasına izin verilmeyecekmiş.



1941 yılında, Suadiye, Boğaziçi, Anadolu Yakası ve Adaların imar planlarıın tamamlanmasının ardından sıra Boğaz'a gelmiş. Boğaz'ın yeni planına göre, birbirine bitişik ev ile iki kattan fazla ev yapılmasına izin verilmeyecekmiş. 

BOĞAZİÇİ'NİN GÜZELLEŞTİRİLMESİ İÇİN SEFERBER OLUNDU

İstanbul Belediyesi Boğaziçi'nin güzelleştirilmesi için seferber olmuş bu kapsamda, Boğaz sırtları bloklara ayrılıp yeşil saha haline getirilecekmişi.

Söz konusu haber 24 Mart 1941 yılında 'Boğaziçi güzelleşiyor' başlığı ile  Vatan Gazetesi'nde kaleme alınmış. İşte o haber...

1941 de Boğaz daki evler için yeni imar kararı alınmış: Bitişik ve iki kattan fazla olmayacak!

BOĞAZİÇİ GÜZELLEŞİYOR

Suadiye, Boğaziçi Anadolu yakası, ve Adaların imar planı tamamlanmak üzeredir. Yakında ikmal edilecek bu planlar nisann devresinde Belediye meclisine sevkedilecektir.

Boğaz'ın yeni planına göre bundan sonra Boğaz'da bahçesiz ve babirine bitişik ev yapılmamasına hiç bir suretle missade edilmeyecektir. Yapılacak evler de iki kattan yüksek olmayacaktır. Bogaz sırtları bloklara ayrılıp ye- sil saha haline getirilecek ve bu sshalar sahile amut bir vaziyet alacaktır.

İstanbul Belediyesi Boğaziçi'nin güzelleştirilmesi için esaslı bir insaat programı hazırlamaktadır. Boğaziçi, Adalar, Suadiye planlarindan sonra Yeşilköy Bakırköy planlarının tanzimine başlanacaktır.

1941 yılında Mecidiyeköy'e yapılacak stadyum için çalışmalar başlamış!

1930 yılında Kapalıçarşı'nın yıkılacağı iddiası! 

Geri Dön