27 / 04 / 2024

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 



1947'de Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. Fakat o sene sadece 80 bin liralık ödenek bulunabilmiş. 

3,5 milyon liralık Üsküdar Beykoz yolu ödenek yetersizliğinden ertelenmiş. 80 bin liralık bütçe ile sadece Beylerbeyi Sarayı'nın arkasındaki yol genişletilmiş ve sahile sapmadan doğruca yola girilmesi için çalışmalar yapılmış.

Söz konusu haber Cumhuriyet Gazetesi'nin 6 Mart 1947 yılındaki sayısında ''Üsküdar Beykopz asfalt yolu. Yolun İnşaası için 3,5 miloyn liraya ihtiyaç var'' başlığı ile yayımlanmış. İşte o haber....

''Üsküdar Beykopz asfalt yolu. Yolun İnşaası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç var

Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşam için 3,5 milyon lira keşif yapılmıştır. Bu sene bu paranım tahsis ve sarfına imkân görülemediğinden Nafia bütçesine şimdilik yalnız 80 bin liralık ödenek konmuştur. Bu para fle Beylerbeyi sarayının arkasındaki yol genişletilecek ve sahile sapmadan doğruca yola devam etmek imkânı hal olacaktır.

Diğer taraftan bir şirket, Üsküdari Beykoz arasında otobüs işletmeye talib olmuş ve bu müsaade kendisine veril miştir. Şirket, nisan ayından itibaren faaliyete geçmek üzere hazırlanmaktadır. Piyasada taksi bolluğundan iş yapamayan bazı araba sahihleri, arabalarını kaptı kaçtı şekline sokarak şeh-ri kazalara bağlayan yollarda servis yapmak üzere müracaat etmişlerdir.''

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

Geri Dön