29 / 04 / 2024

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.



1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son seşklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Yeni tasarı ile mesken ve ikametgah olarak kullanılan binaların kiraları ayrı ayrı hesaplanarak yüzde 20 ile yüzde 40 olarak artırılmış. Bu yeni tasarı ile kiracıların ciro hakkı kaldırılmıştır. 

1 Şubat 1947 Cumhuriyet Gazetesi'nde ''Kiralara yapılacak zamlar. Yeni tasarı dün mecslise verildi'' başlığı ile manşette yayımlanmı. İşte o haber...

 ''Kiralara yapılacak zamlar. Yeni tasarı dün mecslise verildi

Ankara 31 (Telefonla) - Kiralara duir kanun tasarı Bakanlar Kurulunda son şeklini alarak Meclise verilmiş ve bu gün yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaşmıştır. Tasarımın Meclisin kış tatilinden önce kanunlaşacağı anlaşılmaktadır.

Tasarı ile, evvelcede yazıldığı gibi, mesken ve ikametgah olarak kullanılan binaların kiraları ayrı ayrı nispetlerde yüzde 20 ve yüzde 40 olarak artırılmakta, kiracıların ciro hakkı kaldırılmaktadır. Tasarıda kiralayanla kiracı arasındaki münasebetleri düzenleyen hükümler de bulunmaktadır.''

1935 yılında İzmir'in 5 senelik imar planı hazırlanmış!

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Geri Dön