28 / 04 / 2024

1952 yılında inşa edilecek Hilton Oteli'nin temeli atılmış!

1952 yılında inşa edilecek Hilton Oteli'nin temeli atılmış!

1952 yılında İstanbul Harbiye'de Radyoevi'nin yanında inşa edilecek 300 odalı otelin temeli törenle atılmış. Temel atma törenine Hiton oteller zincirinin sahibinin kardeşi Albay Hilton ve Bakan Muhlis Ete'de katılmış.



1952 yılında inşa edilecek Hilton Oteli nin temeli atılmış!


300 odalı otelin temel atma töreni dün yapıldı.


Albay Hilton: ''Turistler için İstanbul'un bir abidesini görmek bütün masraflarını karşılayacak kıymettedir.'' dedi.


Harbiye'de Radyoevi yanında yapılacak olan 300 odalı Hilton Oteli'nin temel atma töreni dün saat 17'de yapılmıştır. Törende Ticaret ve Ekonomi Bakanı Prof. Muhlis Ete, Vali ve Belediye Başkanı Prof. Gökay, Basın-Yayın Genel Müdürlüğü, il temsilcisi Zahir Törümküney, oteli işletecek olan Hilton firmasının sahibi E. Hilton'un kardeşi Albay Hilton,


1952 yılında inşa edilecek Hilton Oteli nin temeli atılmış!


başkonsolosu Mathews, İngiliz başkonsolosu Williamsson Napier, Denizcilik Bankası Genel Müdür vekili Ulvi Yenal, üniversite profesörleri, Emekli Sandığı Müdürleri ve yerli yabancı basın mensupları hazır bulunmuşlardır.

Bayraklarla süslenmiş olan temel kısmına kurdeleler gerilmiş bulunuyordu. İlk önce otelin finansmanını yapacak olan Emekli Sandığı İdare meclisi azalarından Rahmi Ören söz alarak demiştir ki:

Bu yapılacak olan eserin tahakkuk safhasına geçmesinde en çok hizmeti dokunan Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu ile Basın-Yayın Genel Müdürü Dr. Halim Alyotun ismini burada hürmetle anarım. Boğaz'ın en güzel yerlerinde kurulacak böyle muhteşem bir otel İstanbullulara hayırlı olsun!


Akşam Gazetesi 17 Nisan 1952



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön