Emlakta Nostalji

1952'de dükkan kiralarına büyük tepki! Esnaf bu kiraları ödeyemez!

1952 yılında dükkan kiralarının artırılmasın bir sene sonra ise serbest bırakılmasına dair tasarı aleyhine esnaf harekete geçmiş. 

1952 yılında dükkan kiralarının artırılmasına bir yıl sonra ise serbet bırakılacağına yönelik alınan karara esnaftan büyük yepki gelmiş. Bu tasarının gerçekleşmesi halinde esnafın kiraları ödeyemeyeceği ve işleri, bırakacağı belirtilmiş. 

ESNAF İŞLERİ BIRAKIR

Kira sistemine tepkili olan Esnafla ilgili, kiraları ödeyemeyen esnfaın dükkalarının kapatacağını ve bunun sonucunda ise pahalılığın ortaya çıkacağı belirtilmiş. 

Söz konusu haber 8 Aralık 1952 yılında Vatan Gazetesi'nde 'Dükkan kiraları serbest bırakılırsa' ballığı ile yer almış. İşte o haber...

Dükkan kiraları serbest bırakılırsa

Dükkan kiraları serbest bırakılırsa
Dükkan kiralarının arttırılması ve bir sene sonra da serbest bırakılması hakkındaki tasarı aleyhine esnaf harekete geçmiştir.

Bunlar, tasarı kanuniyet kesbettiği takdirde bir çok esnafın bu kadar kirayı veremiyeceğini, bu yüzden çoğunun işlerini terkedeceklerini kalanlarında kira bedellerini sattıkları is ilave sureti ile pahalılığa yol açacağını söylemektedirler. Esnaf teşekkülleri bu maksatla Ankaraya heyet gönderecektir.

 

Boğaz Köprüsü için ilk adım 1952 yılında atıldı! 100 Milyon liraya mal olacak!