28 / 04 / 2024

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.



İstanbul'da imar ve istimlak çalışmaları 1957 yılında hareketlilik kazanmış. Son olarak Aksaray ve civarı ele alınmış. Bu kapsamda  Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

Aksaray Medyanı'nın yenilenmesi için ilk oalrak buradaki bina ve dükkanların yıkılarak mal sahipleri tahliye edilmiştir. 

Söz konusu haber Vatan Gazetesi'nin 1 Kasım 1957 yılındaki sayısında ''İstimlak devam edecek'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

''İstimlak devam edecek''

Yakında Sarachane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkânların yıkılmasına başlanacak.
Sehirdeki imar ve istimlak ha reketierine devam edilmektedir. Son olarak Aksaray ve civarı ele alınmıştır. Yeniden tanzim edilecek olan Aksaray meydanının tanzini için meydan etrafındaki binaların tah liyesi yapılmış ve yıkım işine başlanmıştır.

Diğer taraftan Beyazıta, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki kısımların istimlakına yakında başlanacaktır. İlk olarak Beyazıttan itibaren caddenin sağ tarafına düşen kısım istimlak edilecek ve bilahare sol yakanın yıkımı işine girişelecektir.''

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

Geri Dön