Emlakta Nostalji

1957 yılında Boğaz Köprüsü'ne dünyaca ünlü Amerikan firması imzası! 

1957 yılında Boğaziçi asma köprüsü için bir Amerikan firması tarafından çalışmalara başlanmış. 

1957 yılında Boğaziçi asma köprüsü için bir Amerikan firması tarafından çalışmalara başlanmış. 
Projenin hazırlık çalışmaları sontaj ve kontrol aşamasındaymış. Öte yandan asıl inşaat için Ankara'da Fransız şirketi ile görüşmeler sağlanmış.

DÜNYACA TANINMIŞ FİRMA: DR. DAVİT B. STEİNMAN FİRMASI

Köprü için Dr. Davit B. Steinman firması köprünün tüm inşaat aşaması ile ilgilenecek ve işin her aşamasında kontrolü elinde tutan firma olarak çalışmalarını sürdürecekmiş.

Şirket, ilk olarak köprünün ayaklarının yerlerini tespit etmek içn sondajlara başlamış. Söz konusu haber 21 Kasım 1957 yılında Vatan Gazetesi'nde '' Boğaz Köprüsü sondajlarına başlanacakmış'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 Boğaz Köprüsü sondajlarına başlanacakmış

Boğaziçi asma köprüsü için bir Amerikan firması tarafından çalışmalara başlandığı hakkındaki haber memnunlukla karşılanmıştır.

Dr. Davit B. Steinman firmasıyla ekim 1907'de İstanbul'da imza edilen mukavele, proje, hazırlık çalışmaları, mevzuundadır. 

Öte yandan asıl inşaat için Ankara'da Karayolları genel müdürlüğü ve bir Fransız firmasi arasında müzakerelere devam edilmektedir. 

Inşaat mukavelesininin pek yakında inşa edileceği tahmin edilmektedir. Dr. Davit B. Steinman firması asma köprüler mevzusundaki çalışma ve projeleriyle dünyaca tanınmış bir firmadır.

Amerikan firması bu büyük inşaatın tamam lanması için isin her safhasinin kontrolunu üzerine almış ve  ilk iş olarak köprünün ayaklarının yerlerini tesbit için gerekli sondajlara başlanmasınakarar verilmiştir.

İstanbul Belediyesi yol inşaatları için 1936 yılından 1939'a kadar toplam 1 milyon 400 TL harcamış!

1934 yılında Liman Şirketi Tophane'deki eski askeri binasının yerine işçi yurdu yapmış!

1942 yılında Kadıköy'de altı yol ağzındaki arsalar satılmış! Plana uygun inşaat yapılacakmış!