29 / 06 / 2024

1957 yılında Topkapı veya Yenikapı'ya üniversite öğrencilerine yurt sitesi planı!  

1957 yılında Topkapı veya Yenikapı'ya üniversite öğrencilerine yurt sitesi planı!  

1957 yılında İstanbul Üniversitesi öğrenci birliği, öğrencilerin yurt konusunu tekrar gündeme getirmiş ve konuyla ilgili bazı kararlar alınmış. İşte ayrıntılar...



1957'de üniversite öğrencilerinin yurt sorunu İstanbul'da büyük ses getirmiş. İstanbul Üniversitesi öğrenci birliği konuyu dekan ve rektörlere taşıyarak sorunun giderilmesi talep edilmiş. Yapılan görüşmeler sonrası öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak için site inşa edilmesi uygun görülmüş.

Yer olarak Topkapı dışı veya Yenikapı Kadırga arasındaki ala üzerinde durulmuş. Söz konusu haber 24 Aralık 1957 yılında Vatan Gazetesi'nde ''Üniversite talebe yurdu sitesi inşa edilecek'' başlığı ile kaleme alınmış.

1957 yılında Topkapı veya Yenikapı ya üniversite öğrencilerine yurt sitesi planı!  

'Üniversite talebe yurdu sitesi inşa edilecek

İstanbul Üniversitesi Talebe Birligi, dün saat 14 de Liman Lokantasında Rektör ve Dekanlar şerefine bir yemek vermiştir.

Üniversite öğrencilerinin yurt davasını görüşmek gayesiyle tertiplenen yemekte, bu konu etrafında bazı kararlar alınmıştır.

Öğrencilerin yurt ihtiyacını karşlamak için bir site inşa edilmesi uygun görülmektedir. Yer olarak da. 

Topkapı dışı veya Yenikapı ve Kadırga arasındaki saha üzerinde durulmaktadır.  Cuma günü, Teknik Universite temsilcilerinin de satılacağı bir toplantı yapılacaktır. Bu toplantı toplantids son karariar alınacak, bu arada inşaat yerini teshit için ehliyetli bir heyet seçilecektir.'

1957'de imarda Prost planları kullanmış! Prost planı nedir?

1936 yılında Eminönü'ndeki Niğde Hanı 41 bin liraya satılmış!

Geri Dön