29 / 06 / 2024

1957'de imarda Prost planları kullanmış! Prost planı nedir?

1957'de imarda Prost planları kullanmış! Prost planı nedir?

1957 yılında yapılmakta olan imar ve istimlak hareketlerinde belediyenin Prost'un planlarından faydalandığı ortaya çıkmış. Peki Prost planı nedir?



1957'de yapılmakta olan istimlak ve imar hareketerinde belediyenin Prost'un imar planlarından faydalandığı anlaşılmış. İlgililer tarafından verilen bilgiye göre Prost nazım planı nı surları sınır kabul ederek  hazırlanmış, şehrin yeni nazım planı ise  surlardan Küçükçekmece'ye kadar olan kısmı eski plaana ilave ile meydana getirilmiş.

 1957 de imarda Prost planları kullanmış! Prost planı nedir?

PROST PLANI NEDİR?

Prost Planı, Cumhuriyetin ilk yıllarında, istanbul'un modernleştirilmesi çalışmaları sırasında henri prost tarafından hazırlanan bir şehir planı. Ancak sadece bir bölümü uygulanmışç 

Söz konusu haber 24 Aralık 1957 yılında 'İmarda prost planları kullanılıyor' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

İmarda prost planları kullanılıyor

Yapılmakta olan tetimlar ve imar hareketlerinde, belediyenin, Prost'un planlarından genis capta faydalandı taniassimistır. figillirein belirttigi- ne göre. Prost, nazım planını, surları sınır kabul ederek hazırlamış. Şehrin yini nazim plani ise, surlardan Küçükçekmece'ye kadar olan kısmı da eski plāna ilave ile meydana getirilmiştir.
Bu balrımdan yetkililer, esas ola rak Prost'un plāniarının kullanıldı gını, yeni yapılanların ise teferruat planlar olduğu ifade etmektedirler.

1936 yılında Eminönü'ndeki Niğde Hanı 41 bin liraya satılmış!

1936 yılında Sarıyer'de 3 taksitle satılık ev!

Geri Dön