29 / 04 / 2024

1966 yılında İstanbul tramvayları seferden tamamen kaldırılmış!

1966 yılında İstanbul tramvayları seferden tamamen kaldırılmış!

Bir asırdır İstanbul'a hizmet eden tramvaylar, trafik sıkışıklığı yarattığı gerekçesiyle 1966 yılında seferden tamamen kaldırılmış. İşsiz kalan tramvay sürücüleri ise, topluca Almanya'ya gitme kararı almışlar.



1966 yılında İstanbul tramvayları seferden tamamen kaldırılmış!


SON SEFER Tramvay yarın tarihe karışıyor.


Vatmanlar da Almanya'ya gidecekler


TRAFİKZEDE: Bir asırdır İstanbullulara hizmet eden tramvaylar artık trafik sıkışıklığı  yarattığı gerekçesiyle seferden kaldırılacaktır. Fotoğrafta, yarından itibaren göremeyeceğimiz tramvaylardan biri görülmektedir.


  Bir asırlık maziye sahip olan İstanbul tramvayları nihayet pazartesi gününden itibaren tarihe karışacak ve son yıllarda sade Anadolu Yakası'nda çalıştırılan bu emektar araçlardan turistik otel olarak kullanma yoluna gidilecektir.

  İlgililerin verdikleri bilgiye göre, pazartesi günü saat 8.30'da 1 numaralı Kadıköy - Kısıklı ve 6 numaralı Kadıköy - Feneryolu tramvayları son seferlerini yapmak üzere depodan çıkacak ve bu semtlerde oturan İstanbullular tramvayların kendine has seslerini son defa duyacaklardır.

  Emektar tramvaylarda artık çalışmayacakları için üzüntü duyduklarını ifade eden vatmanlar ise, Almanya'nın bizden vatman istediğine değinmişler ve topluca Almanya'ya gitmek kararında olduklarını bildirmişlerdir.


DEPOYA ÇEKİLDİLER: Boğaz ve minareler kadar İstanbul'a özellik kazandıran emektar tramvaylar, halk için de ucuz ve sevimli bir taşıt aracı idi. Tamamen seferden kaldırılmasından sonra, yokluğuna İstanbullular herhalde pek çabuk alışamayacaklar. Fotoğrafta, artık bir daha çıkmamak üzere depoya giren tramvaylar görülüyor.


Hürriyet Gazetesi 2 Ekim 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön