29 / 04 / 2024

1968 yılında Haliç'te turistik gazino inşa edilecekmiş!

1968 yılında Haliç'te turistik gazino inşa edilecekmiş!

1968 yılında Haliç'in Unkapanı semtindeki eski kömür deposu, Belediye tarafından turistik gazino yeri olarak seçilmiş. Pis kokudan geçilmeyen Haliç sahillerine inşa edilecek gazino binası tek katlı olacakmış.



1968 yılında Haliç te turistik gazino inşa edilecekmiş!


Kel Başa, Şimşir Tarak


  Haliç'in Unkapanı semtindeki eski kömür deposu, Belediye tarafından turistik gazino yeri olarak seçilmiş... Fotoğrafta turistik gazino lokanta yapılmasına uygun görülen yer.


  Pis Kokudan Geçilmeyen Haliç Sahili'ne Turistik Gazino İnşa Edilecek


  Her gün biraz daha dolan ve pis kokudan geçilmeyen Haliç'in en hareketli yerine turistik gazino ve lokanta yapılacaktır. 

  İlk defa Haliç sahillerine inşa edilecek gazino binası tek katlı olacaktır. Belediye tarafından yaptırılacak inşaat yeri olarak eskiden Unkapanı kömür deposunun bulunduğu saha tespit edilmiştir.

  Tek katlı yapıtın bir bölümü gazino, diğer bölümü ise lokanta olarak hizmete girecek, ayrıca Haliç'e bakan cephesinde geniş bir teras bulunacaktır. Turistik gazino ve lokantanın deniz ile ilişkisini kurabilmek için önünde küçük 


1968 yılında Haliç te turistik gazino inşa edilecekmiş!


bir iskele bulunacaktır. Binanın cadde tarafında da otopark sahası hazırlanacaktır.

  Unkapanı ve Haliç'in en renkli köşelerinden biri olacağı ileri sürülen turistik gazino ve lokantanın inşaatına önümüzdeki ay içinde başlanacaktır. Gazino tamamlandıktan sonra Belediye tarafından kiraya verilecektir.


Her Gün 8 Mart 1968



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön