02 / 05 / 2024

1976 yılında Atakent'te 50.000 konutluk arsa parsellenmiş!

1976 yılında Atakent'te 50.000 konutluk arsa parsellenmiş!

1976 yılında Boğaziçi Köprüsü'nden Gebze'ye doğru 37. kilometrede kurulacak Atakent'te 50 bin konutluk bir parselasyon yapılmış. Atakent'teki parselasyonla birlikte Atakent'te yeni bir şehrin temeli atılmış.



1976 yılında Atakent te 50.000 konutluk arsa parsellenmiş!


İstanbul'un Konut Sorunu Halledildi


ATAKENT'TE 50.000 KONUTLUK ARSA PARSELLENDİ


Boğaziçi Köprüsü'nden Gebze'ye doğru 37. kilometredeki arazinin elektrik direkleri ve ağaçları dikiliyor


İstanbul'a yakınlığı nedeniyle arsalar büyük değer kazandı. Villa, ev, apartman yapımı için arazinin büyük bir kısmı satıldı.


  İstanbul'un konut sorunu, pek yakın bir gelecekte halledilecektir. Boğaziçi Köprüsü'nden Gebze'ye doğru 37 kilometrede kurulacak Atakent'te tam 50.000 konutluk bir parselasyon yapılmıştır. Atakent'in şu anda elektrik direkleri ile ağaçları dikilmektedir.  Ankara  Asfaltı'na yakınlığı nedeniyle, arsalar gün geçtikçe büyük bir değer kazanmaktadır. 


  NEFİS MANZARA


  Atakent 50.000 aileyi rahatlıkla barındırabilecektir. Konutlar villa, ev ve apartman şeklinde olacak ve ayrıca 50.000 ailenin ihtiyacını karşılayacak büyük bir çarşı kurulacaktır. 

  Atakent'in geniş caddelerine Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Bursa, Kocaeli gibi şehirlerimizin ismi verilmiştir. Atakent'in elektrik sorunu da tamamen halledilmiştir.

  İstanbul - Ankara asfaltına 37 kilometreden Marmara Denizi'ne ve Adalar'a nefis bir manzara ile bakan Atakent genellikle villa ve apartman yapımına müsait görülmüştür. Konutlar bahçe içinde tesis edilecektir. Bahçeler şimdiden ağaçlandırılmaya başlanmıştır. 

  

  ÜÇ ANAYOL


  Atakent, üç yolla İstanbul - Ankara asfaltına bağlanmaktadır. Bunlardan birinci yol, asfaltın 37'nci kilometresine, diğeri 38 kilometresine biri de direk olarak Gebze'ye çıkmaktadır.

  Atakent'i gezen hijyen otoriteleri, burada hava kirlenmesinin olamayacağını belirtmişlerdir. Zira, Atakent Marmarma Denizi'ne bakan dört büyük tepe üzerinde kurulmuştur. Ve çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Kent'in okul, cami, çocuk parkı, sinema, gazino gibi tesisleri için de parselasyonda yer bırakılmıştır. 

  Ziraat teknisyenlerinin yaptığı incelemeler sonucu, her binanın bahçesinde her çeşit ağaç yetişebilecektir. Atakent'in iç ve çevre yolları kısa bir süre içinde asfalta bağlanacaktır.

  Atakent tesisleri tüm olarak yükseldiği zaman İstanbul'un konut sorunu bu yıllar içinde tamamen halledilmiş olacaktır. Bütün bu nedenlerle arsaların alımına ''Altına hücum'' denilmektedir.


Milliyet Gazetesi 16 Kasım 1976



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön