30 / 04 / 2024

1957 yılında Levent'te oto tamircileri çarşısı kurulacakmış!

1957 yılında Levent'te oto tamircileri çarşısı kurulacakmış!

1957 yılında Levent'te, muazzam bir oto tamircileri çarşısı kurulacakmış. 400 dükkan, 400 ev, 5 blok apartman, bir cami, 100 malul gazi evini içinde barındıracak olan çarşı, 50 milyon liraya mal olacakmış.



1957 yılında Levent te oto tamircileri çarşısı kurulacakmış!


Levent'te muazzam bir oto tamircileri çarşısı kuruluyor.


Çarşıda 400 dükkan, 400 ev, 5 blok apartman, modern bir cami, 100 malul gazi evi, bir futbol alanı, bir yüzme havuzu, bir tenis kordu ve ikide otel bulunacak.


Çarşı 50 milyon liraya çıkıyor.


 Florya'da Turizm ve Ziraat, Baruthane'de Emlak Kredi Bankaları modern, turistik siteler kurarlarken yedek parçacılar da İstanbul'un öteki ucuna, Mecidiyeköy'e el atmışlar...  Pakol Kooperatifi, Levent'in ilerisinde >>Oto tamircileri>> çarşısının kurulacağı yerin tam karşısında bir >>Yedek Parçacılar Sitesi>>nin temeli yakın bir gelecekte atacaktır.


100 DÜKKAN: Çarşı'da 400 dükkan bulunacak. Ayrıca dükkan sahipleri için 400 ev ve 5 blok apartman inşa edilecektir. 


MODERN BİR CAMİ: Bu sitenin camisinin minaresinde şerefe olmayacak. Müezzin ezanı, caminin içinde okuyacak, hoparlörle dışarıya aksettirilecek.


100 MALUL GAZİ EVİ: Sitenin hemen yanında, malul gaziler için 100 ev kurulacak ve bunlar bedava olarak kura ile dağıtılacak.


OYUN YERLERİ: Çarşıda çalışan işçilerin tatil zamanlarında vakit geçirmeleri için sitede bir tenis kortu, bir futbol sahası, bir yüzme havuzu bulunacaktır.


İKİ OTEL: Batılı yedek parça ithalatçılarının ve bunların mümessillerinin şehrimize gelişlerinde kalmaları için lüks bir otel, ayrıca Anadolu tacirleri için birinci sınıf otel yapılacaktır.


OTOPARKLAR: Ayrıca, çarşıda modern otopark ve garajlar olacaktır. Arabasına yedek parça almaya gelen bir vatandaş, bütün eksikliklerini bu çarşıda düzeceği gibi, hemen karşıda bulunan >>Oto Sanatkarları Çarşısı'nda>> arabasını onartabilecektir.

 Bu çarşı 50 milyon liraya çıkacaktır. 10 milyonunu kooperatife üyeleri verecekler, bir bankaya da 40 milyon kira borçlanacaklardır.


Akşam Gazetesi 1 Nisan 1957



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön