28 / 04 / 2024

1982 yılında Baltacı Baba Türbesi 5 milyon liraya satılacakmış!

1982 yılında Baltacı Baba Türbesi 5 milyon liraya satılacakmış!

Ulubatlı Hasan'ın silah arkadaşlarından Baltacı Baba'nın türbesinin bulunduğu bina 5 milyon liraya satılacakmış. 2. Mahmut döneminde karakol binası olarak kullanılan, türbenin de bulunduğu tarihi bina mal sahibi tarafından satılacakmış.



1982 yılında Baltacı Baba Türbesi 5 milyon liraya satılacakmış!


DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN


<<BALTACI BABA>> Türbesi 5 milyona satılıyor


  Ulubatlı Hasan'ın silah arkadaşlarından ''Baltacı Baba''nın türbesinin bulunduğu bina 2. Mahmut zamanında karakol olarak kullanılıyordu.


HALUK SOYSAL


  İstanbul'un fethi sırasında surlara ilk Türk sancağını dikerken şehit düşen Ulubatlı Hasan'ın silah arkadaşlarından ''Baltacı Baba''nın türbesi 5 milyon liraya satışa çıkarıldı.

  Osmanlı Padişahı 2. Mahmut zamanında çevresi karakol binası olarak düzenlenen ve daha sonra askerlik şubesi olarak kullanılıp, bir süre önce de ev haline getirilen Vatan Caddesi'ndeki tarihi binayı içindeki türbe ile birlikte 5 milyon lira peşin para karşılığı satacağını belirten mal sahibi Remziye Akatlı bu konuda şunları söyledi:

  ''220 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu bulunan türbe ve binanın tapusu bize aittir. Bu binayı rahmetli babam Numan Bayülgen birisinden satın almış. Ondan da bize miras kaldı.''


(1982 yılında Reşat Altın 14.548 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 8 Şubat 1982



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön