25 / 07 / 2024

1982 yılında Pembe Köşk müze olacakmış!

1982 yılında Pembe Köşk müze olacakmış!

1982 yılında Emirgan Parkı içerisindeki Pembe Köşk, ''Boğaziçi Müzesi ve Kitaplığı'' şekline getirilecekmiş. Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından restore ettirilen Köşk'e 5 milyon lira harcanacakmış.




1982 yılında Pembe Köşk müze olacakmış!


PEMBE KÖŞK MÜZE OLUYOR


  Köşk'ün alt katı alaturka döşeli bir kahvehane, üst kat da kütüphane olacak.


  Emirgan Parkı içerisindeki Pembe Köşk, ''Boğaziçi Müzesi ve Kitaplığı'' şekline getirilerek sonbaharda halka ücretsiz olarak açılacak.

  Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından yaptırılan Pembe Köşk'ün yaklaşık 5 milyon liraya çıkacağını belirten Çelik Gülersoy, bu tarihi yapının alt katının kahvehane, üst katının ise müze ve kütüphane haline getirileceğini açıkladı ve özetle şunları söyledi:

  ''Köşk'ün alt katı alaturka döşeli bir kahvehane, üst katın arka tarafı kütüphane şeklinde olacak. Burayı Boğaziçi hakkında araştırma yapmak isteyen yerli ve yabancı yazarlar için bir müracaat merkezi haline getirmek istiyoruz. Köşk'ün üst katının ön tarafına ise tipik bir Boğaziçi evinde yüzyıllara göre değişiklik gösteren yatak, yemek ve misafir odaları yapılacak.''

  En büyük zorlukların antika eşya bulmak olduğunu belirten Çelik Gülersoy ''Bu antika eşyaları bulup almak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız'' dedi.


(1982 yılında Reşat Altın 14.548 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 23 Şubat 1982



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön