28 / 04 / 2024

1984 yılında Sait Halim Paşa Yalısı restore edilmiş!

1984 yılında Sait Halim Paşa Yalısı restore edilmiş!

1984 yılında Sait Halim Paşa Yalısı'nın restoresi tamamlanmış. TAÇ Vakfı tarafından restoresi yapılan yalıya 185 milyon lira harcanmış. Tarihi yalı, milletlerarası seminerlerde veya toplantılarda kullanılacakmış.



1984 yılında Sait Halim Paşa Yalısı restore edilmiş!


150 yıllık yalının restorasyonu için 185 milyon lira harcandı


Sait Halim Paşa Yalısı 10 Temmuz'da açılıyor


   Restorasyonu tamamlanan Sait Halim Paşa Yalısı 10 Temmuz Salı akşamı düzenlenen bir törenle açılacak.

   İç dekorasyonundaki süslemeleriyle ayrı bir üne sahip olan 150 yıllık Sait Halim Paşa Yalısı'nın restorasyonu TAÇ Vakfı'nca yapıldı. Onarım ve restorasyon için 185 milyon lira harcandı.

   Kültür ve Turizm Bakanı Mükerrem Taşçıoğlu, tarihi bir önem taşıyan yalının boş ve kendi haline bırakılmayacağını, fonksiyonel duruma getirileceğini söyledi. Bakan Taşçıoğlu yalının kültürel ve turistik bir amaca hizmet vermesinin planlandığını belirterek şöyle konuştu:

   ''Bu tarihi yapının, küçük milletlerarası seminerlerde veya toplantılarda kullanılması uygundur. İkili görüşmeler için de yalı en uygun yerdir. Bazı imkanların sınırlı olması buranın devlet misafirhanesi olarak kullanılmasını engelliyor. Ancak yakınındaki Carlton Oteli'nden yararlanılarak, burada seminer, konferans ve toplantılar düzenlenebilir.''


(1984 yılında Reşat Altın 30.308 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 3 Temmuz 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön