02 / 05 / 2024

1992 yılında 176 projenin yapımı sürüyormuş!

1992 yılında 176 projenin yapımı sürüyormuş!

1992 yılında İstanbul'da 176 projenin yapımı sürüyormuş. Toplam bedeli 3.6 trilyon lira olan yatırımlardan en büyük pay ulaşım projelerine ayrılmış. Bütün projeler tamamlandığında İstanbul, çağdaş ve modern bir kent olacakmış.



1992 yılında 176 projenin yapımı sürüyormuş!


İstanbul'da, toplam bedeli 3.6 trilyon lira olan 176 projenin yapımı sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi projelerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın, İstanbul trafiğinde görülmemiş yatırım çalışması yürüttüklerini, tüm projeler tamamlandığında modern bir kent yaratacaklarını söyledi.


Arife AVCU

   

    İSTANBUL, toplam bedeli 3.6 trilyon lira olan ve yapımı süren 176 proje ile bir şantiye görünümünde. 

    İstanbul'un tarihinde görülmemiş yatırım çalışması yürüttüklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi projelerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcı Atilla Yalçın, İstanbullulara güzel ve modern bir kent hazırladıklarını belirtti. İstanbul'da süren 176 projenin 47'si ulaşım, 79'u rekreasyon, 10'u altyapı, 5'i de spor konularını kapsıyor. 

    Yalçın, İstanbul'da tarihi bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:


1992 yılında 176 projenin yapımı sürüyormuş!


    ''Bu yıl için 2.9 trilyon lira yeni yatırım harcamalarına ayrıldı. Kredi ve başka kaynaklardan gelecek paralarla İstanbul'da 3.6 trilyon liralık bir yatırım planları var. Şu anda 176 projenin yapımı devam ediyor. Projelerden bir kısmı bitirilme aşamasında, bir kısmı devam ediyor, diğer bir kısmının ihale çalışmaları sürüyor. İstanbul'un tarihinde görülmemiş, çok önemli yatırım çalışmalarını devam ettiriyoruz. Yatırımlardan en büyük pay yüzde 70 oranla ulaşım projelerine ayrıldı. Şu anda ulaşım konusunda 47 proje devam ediyor. Ulaşım için 2.1 trilyon ayrıldı. Ulaşımdan başka, çevre için katı atık projesi ve yeşil alan projeleri var. Yeşil alan projeleri tamamlanmak üzere, 216 milyar liralık katı atık projesine ise önümüzdeki günlerde başlanacak. Boğaz'ın her iki yakasını yeşillendirme çalışmalarından başka Ulus ve Demokrasi Parkları'nın da yapımı devam ediyor. Ayrıca Ferhatpaşa'da dünyanın en büyük otogarlarından biri olan ve toplam inşaat alanı 280 bin metrekare olan otogarda bu yıl İstanbulluların hizmetine girecek. Modern 168 peronu bulunacak olan otogarın günlük yolcu kapasitesi 250 bin kişi. Bunlardan başka İstanbul'un tarihi surlarının restorasyon çalışmaları da sürüyor. Bütün projeler tamamlandığında İstanbul rahat ulaşımı, yeşil alan ve parkları, kültür ve sanat merkezleri ile çağdaş ve güzel bir kent olacak. İstanbullulardan, yapımı devam eden inşaatlara kentin güzelliği için sabırlı olmalarını istiyoruz.''


(1992 yılında Reşat Altın 560.227 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 3 Eylül 1992



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön