28 / 04 / 2024

1993 yılında milyarlık yalılar müşteri bekliyormuş!

1993 yılında milyarlık yalılar müşteri bekliyormuş!

1993 yılında anlaşmazlık ya da maddi nedenlerden dolayı satışa çıkarılan 10 yalı iki yıldır müşteri bekliyormuş. Abut Efendi Yalısı 100 milyar liraya, Paşabahçe Yalısı ise 34 milyar liraya satılacakmış.



1993 yılında milyarlık yalılar müşteri bekliyormuş!


Milyarlık yalılara iki yıldır alıcı çıkmadı


Anlaşmazlık ya da darboğaz nedeniyle satılığa çıkarılan 10 yalı iki yıldır satılamıyor. Yalıların fiyatları 12 ile 100 milyar lira arasında değişiyor.


Jale ÖZGENTÜRK


    İSTANBUL'un ünlü yalıları alıcı bulamıyor. 

    Bir kısmı sahibinin mali darboğaza girmesi, bir kısmı ise hissedarlar arasındaki anlaşmazlık nedeni ile satılığa çıkarılan yalılar, fiyatlarının düşürülmesine rağmen satılamıyor.

    Yalılardan biri Salat yağlarının sahibi İsmail Özdoyuran'a ait. Kandilli'de bulunan tarihi Abut Efendi Yalısı Özdoyuran mali sıkıntı içine düşünce satılığa çıkarıldı. Yalının satış fiyatı 100 milyar lira.

    Abut Efendi Yalısı'na bugüne kadar birkaç alıcı çıktı. Ancak alıcıların istenen fiyatın ancak yarısını teklif etmesi nedeniyle satış gerçekleşmedi.

    Bir diğer ünlü yalı da Paşalimanı'nda bulunan eski işadamı ve milletvekili Şevket Mocan'a ait. Mocan Yalısı.

    Yalının satışını üstlenen emlakçı Adil Araslı fiyatı 10 milyon dolar olarak açıklıyor. 

    Diğer yalıların fiyatları ve bulundukları yerler ise şöyle sıralanıyor: 'Kanlıca'da bulunan tarihi yalı 20 milyar lira, Paşalimanı Yalısı: 51 milyar lira, Kandilli Yalısı: 38 milyar, Beykoz'da bulunan yalılardan biri 12 diğeri 25 milyar, Beylerbeyi'nde 30 milyar, Paşabahçe'de Ankara'nın eski belediye başkanlarından Vedat Dalokay'ın hissedarı olduğu Paşabahçe Yalısı: 34 milyar lira.


(1993 yılında Reşat Altın 988.736 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 16 Ocak 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön