02 / 05 / 2024

1993 yılında Yalıköy sosyetenin ilgi odağı olmuş!

1993 yılında Yalıköy sosyetenin ilgi odağı olmuş!

1993 yılında Çatalca'ya bağlı bir köy olan Yalıköy, sosyetenin ilgi odağı olmuş. Sezen Aksu'nun balayını Yalıköy'de geçirmesiyle sosyetenin dikkatini çeken Yalıköy'de arsaların metrekaresi 300 bin liradan alıcı buluyormuş.



1993 yılında Yalıköy sosyetenin ilgi odağı olmuş!


Sanki Amerika


Henüz bozulmamış kıyısı, Karadeniz'e özgü yemyeşil doğal örtüsü ve Amerikan tarzı villalarıyla İstanbul'a 120 kilometre uzakta, cennetten bir köşe olan Yalıköy, sosyetenin ilgi odağı oldu.


Sezen Aksu'nun son eşiyle balayını geçirmesi üzerine yeniden konuşulmaya başlanan Yalıköy, 17 yıl önce ünlülerin organizatörü Mustafa Oğuz tarafından keşfedilmişti. Emel Sayın ve Nükhet Duru'nun eski kocası Dikran Masis gibi bilinen isimlerin villaların bulunduğu köyde boş arsa bulmak çok zor. 

Son kalan arsaların, metrekaresi ise 300 bin liradan alıcı buluyor. Köyün tek derdi ise ulaşım... Çatalca-Yalıköy arasındaki bol virajlı yol, tarladan farksız. Yalıköylüler, her ne kadar kötü yoldan yakınsalar da, bu durumun köyün sessizliğinde en büyük etken olduğunu söylemekten kaçınmıyorlar. 

675 nüfuslu, 275 haneli olan köyde genellikle villa sahiplerine hizmet veren dört lokanta var. En ünlüsü Üzeyir'in kumsaldaki salaş lokantası. Sezen Aksu'nun düğün yemeğiyle ününü pekiştiren Üzeyir Kıvılcım, ''Nükhet Duru, Emel Sayın, Sezen Aksu devamlı müşterimdir'' diyor. Köyün tek odalı ise Sessiz Cennet.


(1993 yılında Reşat Altın 988.736 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 14 Nisan 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



 


Geri Dön