29 / 04 / 2024

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun vagonları İstanbul'a gelmiş!

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun vagonları İstanbul'a gelmiş!

1999 yılında inşası tamamlanmak üzere olan İstanbul Metrosu'nun Fransız Alstom firmasından alınan ilk vagonları İstanbul'a ulaşmış. 16 kilometrelik metro hattında kullanılacak vagonlar, Taksim'den tünele indirilecekmiş.



1999 yılında İstanbul Metrosu nun vagonları İstanbul a gelmiş!


Müjde! Metro'nun vagonları da geldi


    İSTANBUL ulaşımına nefes aldıracak olan Metro'nun ilk vagonları dün İstanbul'a ulaştı. Taksim - 4. Levent arasında kullanılacak olan vagonlar, Taksim'den tünele indirilecek. Mart ayında başlanacak deneme seferlerinden sonra metro ilk yolcularını Haziran'da taşıyacak.

    İstanbul Metrosu için Fransız Alstom Firması'ndan alınan ve Marsilya'dan gemiye yüklenen sekiz dizi halindeki 32 vagonun ilk katarı, dün Avcılar Kum Limanı'na ulaştı. İstanbul'un ulaşım sorununu rahatlatacak olan Taksim - 4. Levent Metro inşaatında, işlerin son aşaması olan elektro - mekanik işler ile ray döşenmesinin son metrelerine devam edilirken, vagonlar Fransız firma yetkililerinin de katılacağı görkemli bir törenle tünele indirilecek. Metro, Fransız uzmanların denetiminde yapılacak deneme seferlerinden sonra kullanılmaya başlanacak.

    Yapımı 1992 yılından beri devam eden 16 kilometrelik Metro'da günde 600 bin kişiyi taşıyacak. Taksim - 4.Levent arası, Metro'nun hizmete girmesiyle 12 dakikaya inecek. Arife AVCU


Milliyet 27 Ocak 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön