30 / 04 / 2024

1999 yılında Zincirlikuyu'da mezar fiyatları daire fiyatlarını sollamış!

1999 yılında Zincirlikuyu'da mezar fiyatları daire fiyatlarını sollamış!

1999 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda mezar fiyatları daire fiyatlarını sollamış. Vehbi Koç'a komşu 20 metrekarelik mezar yeri 20 milyar liraya satılacakmış ve tek mezar yerleri ise 800 milyon liraya satılıyormuş.



1999 yılında Zincirlikuyu da mezar fiyatları daire fiyatlarını sollamış!


20 milyarlık ahiretlik


Zincirlikuyu'da mezar fiyatları daire fiyatlarını solladı. Merhum işadamı Vehbi Koç'a komşu olmanın bedeli ise 20 milyar lira...


    Asgari ücretin net 58 milyon lira olduğu günümüzde, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda mezar fiyatları 20 milyar lirayı aştı. Üstelik fiyatlar, ünlü isimlerin bulunduğu yere göre de değişebiliyor.


    Ailesine ait aile kabristanını başka bir mezarlığa nakleden Hayrettin Mete adlı işadamı, boşalan aile kabristanını satışa çıkardı. Gazetelere ilan vererek aile kabristanına müşteri arayan Mete, mezar yeri hakkında bilgi isteyen alıcılara, Zincirlikuyu Mezarlığı'nın en güzel yerinde 4x5, 20 metrekare ve merhum işadamı Vehbi Koç'a komşu olduğunu anlatarak tam 20 milyar lira istiyor. Mezarlığın metrekaresi 1 milyara geliyor.

      

Daire fiyatına

      

    Zincirlikuyu Mezarlığı'nda fiyatların çok yüksek olduğunu belirten Hayrettin Mete şöyle dedi: "Burası zenginler mezarlığı, istediğimiz rakam normal. Burada tek mezar 800 milyon lira bizimki aile kabristanı en az 6 kişilik mezar olur. Eğer alan kişiler asansörlü yaptırırlarsa rahat 14 mezar yeri olur. Üstelik Vehbi Koç'un mezarının yakınında bu avantajlar önemli. Buradaki mezar fiyatlarına iki tane daire alınıyor."


   Vehbi Koç'a komşu olan mezarlığın başında konuştuğumuz isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili de Zincirlikuyu Mezarlığı'nda "mezarlık mafyası" bulunduğunu kabristan alım satımlarında bizzat kendilerinin ilgilendiğini belirterek şöyle dedi: "Sahibinden mezar yeri almak biraz ucuza geliyor. 30 milyara kadar mezar var. Tek mezar yerinin fiyatı 800 milyon lira bahşişlerle bu rakam 1 milyar lirayı buluyor" dedi. Mehmet KAYNAR


(1999 yılında Reşat Altın 29.000.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 17 Mayıs 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön