30 / 04 / 2024

1stanbul'da ünlü mimar Yeang'ın projesi değiştirilmedi!

1stanbul'da ünlü mimar Yeang'ın projesi değiştirilmedi!

Dünyaca ünlü Japon mimar Ken Yeang'ın projesini çizdiği İstanbul Ispartakule'deki konutların inşasını Doğu İnşaat ve ortakları Precast Beton ile Üstünler Yapı şirketi sürdürüyor



Projenin arsa sahibi ve hasılat paylaşımı ortağı  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO. Emlak Konut Ken Yeang'ın tasarladığı projedeki ilk ortağı Hollandalı gayrimenkul şirketi Tulip'in sözleşmesini 'inşaatın yavaş ilerlediği' gerekçesiyle feshetmişti. Bunun ardından Emlak Konut'un aynı projenin tamamlanması için yeniden açtığı ihaleyi, Tulip'in taşeronu olarak bu konutları inşa etmekte olan Doğu İnşaat ve Biat Mobilya grubundan ortaklarıyla birlikte kazandı. Toplam 1.188 konutluk projenin adı 1stanbul olarak değiştirildi.

Önceki akşam iftarda emlak muhabirleriyle bir araya gelen Doğu İnşaat Genel Müdürü ve 1stanbul İcra Kurulu üyesi Adnan Akyüz, Ken Yeang'ın projesini değiştirmeden inşaata devam ettiklerini söyledi. Akyüz, eylül ayında lansmana çıkacaklarını ve bu yıl sonuna kadar 500 daire satmayı hedeflediklerini açıkladı. Daha önce Tulip şirketi bir yılda 205 daire satabilmişti. Adnan Akyüz'ün açıklamasına göre 1stanbul'da 7 blokta toplam bin 88 daire yer alacak. Bunlardan 205 adedi Tulip şirketinin projeyi yürüttüğü dönemde satılmıştı. Ancak Tulip'in sözleşmesi feshedilince bu 205 kişiden 111'i parasını geri alarak projeden ayrıldı. Kalan 94 kişi ise projeden daire sahibi olacak. Kendilerinin önceden satılan veya iade edilen 205 konut ile ilgilerinin olmadığını belirten Adnan Akyüz, 'Biz 983 daireyi bitirip satacağız. Metrekare satış fiyatımız 1.900 lira. Bina konvansiyonel sistemle yapılıyor.' diye konuştu.

İbrahim Balta / ZAMAN


Geri Dön