07 / 05 / 2024

20 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik hakkı doğuyor! Hiç çalışmamış ev hanımları da faydalanabilecek!

20 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik hakkı doğuyor! Hiç çalışmamış ev hanımları da faydalanabilecek!

Milyonlarca ev hanımı nasıl emekli olabilirim sorusunun yanıtını merak ediyor ve araştırıyor. İşte TBMM'ye sunulan yasa teklifinin detayları...



EMEKLİLİK YOLU AÇILDI MI?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, hiç çalışmayan ev hanımlarının da emekli olabilmesinin önü açıldı. 2022 yılında hazırlanan yasa tasarısındaki teklife göre; en az 25 sene evli olan ve 50 yaşını dolduran ve emekli olamayan ev kadınlarına emeklilik olup olamayacağı da milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, sigortası 2008'den sonra başlayan kadınların emekli olabilmesi için toplamda 7 bin 200 gün prim günü ve 20 seneyi tamamlaması gerekli. Fakat çalışma hayatına katılamayan ve emekli olacak kadar evli kalan kadınların yararlanması için milyonlarca kişinin beklediği bir tasarı sunuldu.

20 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik hakkı doğuyor! Hiç çalışmamış ev hanımları da faydalanabilecek!

06.01.2020 tarih 2/2492 esas no ile TBMM Komisyonu'na sevk edilen söz konusu yasa teklifine göre en az 25 sene evli kalmak şartıyla 50 yaşını doldurmuş olduğu halde emekli olamayan ev hanımları emeklilik hakkına sahip olabilecek.

Söz konusu tasarı dahilinde ev kadınları hiç çalışmamış olsa bile emeklilik hakkına sahip olabilecek. Borçlanma yöntemiyle olacak emeklilik, kadınların doğum borçlanmasını da kapsıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na düzenli olarak borçların ödenmesiyle emeklilik aktif olmuş olacak ve ev hanımları da maaş alacak.

Peki merakla beklenen yasa tasarısında neler var? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön