02 / 05 / 2024

2001 yılında Küçükçekmece Gölü, kirlilikte Haliç'i sollamış!

2001 yılında Küçükçekmece Gölü, kirlilikte Haliç'i sollamış!

2001 yılında bir zamanların sayfiye yeri olan Küçükçekmece Gölü, kirlilikte Haliç'i sollamış. Gölün kirlenmesinin en büyük nedeni Küçükçekmece ve çevresindeki yerleşim birimlerinin tüm ev atıklarının göle bırakılmasıymış.



2001 yılında Küçükçekmece Gölü, kirlilikte Haliç i sollamış!


KÜÇÜKÇEKMECE'DE BÜYÜK REZALET


Yeni Haliç!


Bir zamanlar İstanbullular'ın sayfiye yeri olan Küçükçekmece Gölü, kirlilikte Haliç'i solladı


   KÜÇÜKÇEKMECE Gölü'nde yayınların, levreklerin, sazanların tutulduğu, havyarının tadına doyum olmadığı, İstanbullular'ın en gözde tatil mekanlarından biri olduğu günleri hatırlayanların yaşları sanıldığının aksine o kadar da fazla değil. Daha birkaç yıl öncesine kadar başta haftasonu tatilcileri olmak üzere İstanbullular'ın pikniğe ve yüzmeye geldiği düşünülürse rezaletin boyutu da ortaya çıkıyor. Kıyıda biriken pislikler ve belli yerlerde yoğunlaşan koku gölde hayat kalmadığı düşüncesine yol açsa da, kirli sularda yaşayan kefallerin varlığı gölün hala can çekişmekte olduğunu gözler önüne seriyor.

    Gölün katledilmesinin en büyük neden ise Küçükçekmece ve çevresindeki yerleşim birimlerinin tüm evsel atıklarının buraya bırakılması... Kontrolsüz yapılaşmanın yanı sıra Sazlıdere dışındaki tüm derelerin de göle pislik getirdiğini söyleyen uzmanlar, civardaki sanayi kuruluşlarının kimyasal atıklarını hiçbir arıtmaya tabi tutmadan göle boşalttıklarını belirtiyor.

    Ciddi bir çevre felaketiyle karşı karşıya olduklarını kaydeden Küçükçekmece sakinleri de, başta İSKİ olmak üzere ilgili kuruluşların önlem almaması halinde gölün üzerinde tıpkı Haliç'te olduğu gibi adacıkların oluşacağını belirtiyor.


BURAK KARA


Sabah 9 Ağustos 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön