Sektörel

2003-2008 yıllarında 39 bin afet konutu yapıldı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 2003-2008 yılları arasında 39 bin afet konutu yapıldığını, geriye dönük olarak devletin vatandaşa konut borcunun kalmadığını bildirdi

CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur'un soru önergesini yanıtlayan Demir, Afet İşleri Genel Müdürlüğünce, 2003-2008 yılları arasında doğal afetlerle ilgili faaliyetleri içeren kitap hazırlandığını belirtti. Demir, kitapta, Türkiye'deki afet zararlarının azaltılması konusunda yapılan çalışmalar ile yürütülen ve hazırlanması planlanan projelerin sunulduğunu, ayrıca Afet İşleri Genel Müdürlüğünün misyon ve vizyonundaki yeni bakış açılarının anlatıldığını kaydetti.

Faaliyet kitabında bölge ve iller düzeyindeki afet olaylarının tümünün ortaya konulduğunu bildiren Demir, 2003-2008 yılları arasında afetlerden etkilenen vatandaşlar için yapılan afet konutları hakkında da bilgi verildiğini belirtti. Demir, söz konusu yıllar arasında 39 bin konut yapıldığını ve geriye dönük olarak devletin vatandaşa konut borcunun kalmadığını bildirdi.

Demir, faaliyet kitabıyla ayrıca, afet sektörü ile ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının da bilgilendirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

-KUŞE KAĞIDA BASILAN KİTAP-
Bakan Demir, Erbatur'un, soru önergesinde, "faaliyet raporunun kuşe kağıda basılarak doğaya zarar verildiği" yönündeki eleştirisi ile ilgili de söz konusu kitabın ayrıntılı bilgi içerdiğini, bu nedenle mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Demir, herkesin kolaylıkla ulaşabilmesi için basılı hale getirilen kitabın, arşiv ve kütüphanelerde de yer almasının düşünüldüğünü, muhafazası yönünden dayanıklı olması için de kuşe kağıda bastırıldığını belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere milletvekillerine, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüklerine, ilgili kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarına dağıtılan kitabın toplam 1000 adet basıldığını belirten Demir, kitabın her birinin 27 liraya mal olduğunu bildirdi.

Demir, söz konusu yayının, çok sayıda kişinin faydalanacağı bir arşiv belgesi niteliği taşıdığı düşünüldüğünde, basılı halde dağıtılmasının yararının kendiliğinden ortaya çıkacağını kaydetti.
AA