Konut

2010'un koltuk koleksiyonları!

Aykırı bir oturma ünitesi sıradan bir mekânın havasını değiştirebiliyor

Tasarımcıların 2010 koleksiyonlarında yer alan şeker koltuk, kaslı bank ve tank sandalye gibi tasarımlar girdiği mekanın modunu yükselten özelliğiyle dikkat çekiyor

Oturma grupları hem ev hem de ofis tasarımlarında en önemli detaylardan biri haline geldi. Klasikliğin yanında bazıları aykırı tasarımları tercih ederken evler kadar ofisler de bu trende uyum sağlamaya başladı. Oturma takımınız evinizin ve sizin ruhunuzu yansıtırken bazen tek bir koltuk ya da sandalye bile mekanların tüm havasını değiştirmeye yetebiliyor. İşte size Avrupa'dan bu yılın en dikkat çeken sandalye ve koltuk tasarımlarından birkaç örnek. Evinizin ya da ofisinizin modunu değiştirmek için yeterince tasarım var.

Kas bankı
Fransız tasarımcı Alexandre Moronnez, kas bankı adını verdiği dinamik bir mobilya ile dikkatleri çekti. Bu bank konforlu bir oturma imkanı ve rahat bir yüzey sunuyor. Rahat oturma imkanlarının yanında bir yandan geleneksel sokak motifli bank görünümünde sunum yaparken, diğer taraftan da ilginç mimari tasarımı ile çağdaş ve modern çizgisiyle dikkat çekti. Ağır sanayide kullanılan metalden tasarlanan bank, bu sayede bükülmez ve hafif bir yapıda. Ulusal endüstriel tasarım okulu mezunu tasarımcı, yeni tasarım metodları üzerinde çalışıyor aynı zamanda mimarlarla ve üreticilerle de işbirliği yapıyor.

Alçak gümüş masa
Alçak gümüş masa bal koleksiyonundan bir tasarım. Kibar bir duruşa sahip ama aynı zamanda kullanılan malzemeden dolayı sert bir duygusu var.

Tank sandalye
Pharre Williams'ın tasarımı olan Tank Sandalye dünyanın farklı yerlerindeki galerilerde sergileniyor. Askeri bir hava içinde yapılsa de pembe gibi farklı renk seçenekleriyle Son olarak ise Fransız galerist d'Emmanuel Perrotin tarafından sergilenecek. Sandalye plastik camdan yapımı ve deri kaplamadan oluşuyor.

'Baldan' tatlı bir tasarım
Bal sandalyesi bal koleksiyonundan ayaklı bir tabure. Taburenin ayakları paslanmaz çelikten yapılırken kibar bir duruşu ile de dikkat çekiyor. Ama kullanılan materyelden dolayı biraz da olsa bir halat duygusu veriyor.

Yunan eğrisinde bir esneklik
Amerikalı tasarımcı Lauri Beckerman'ın "İyonik Bank" ismini verdiği tasarımın kolonlarının klasik iyonik yunan eğrileri esneklik sağlıyor tıpkı çağdaş bir ağaç gibi. Tasarımda ağacın kullanılması tasarıma sıcak bir hava katarak zevkli bir dokuya sahip olmasını sağlıyor. İyoniğin silüyeti kayın ağacından kaplama yapılarak elde edilmiştir.

Şeker gibi sohbetler için
Şeker sandalye Camillia Housell Halvorsen'ın bu seneye damgasını vuran tasarımları arasında geliyor. Tasarımın ayakları paslanmaz çelikten, oturma kısmı ise kilim, halı tarzı bir maddeden tasarlanmış. Ayrıca oturma kısmı sabit bir yapıda olmadığından değiştirme olanağına sahip. Ancak karmaşık dizayn yapısı nedeniyle bu değişim zor olabilir. Sabah Emlak