03 / 05 / 2024

2011'de burçlara göre gayrimenkul ve emlak yatırımı!

2011'de burçlara göre gayrimenkul ve emlak yatırımı!

2009'daki krizin ardından 2010'da derin bir nefes alan işadamları 2011'e de umutlu giriyor. İşte Oğuzhan Ceyhan'dan yıldız haritasına göre 2011'in para ve iş fırsatları...



 2009'daki krizin ardından 2010'da derin bir nefes alan işadamları 2011'e de umutlu giriyor. Ekonomideki olumlu gelişmelerin şirketlerin bilançolarına pozitif bir etki yapması beklenirken, yıldızlara göre, Boğaları gayrimenkulde tatlı karlar, Balıkları gelirde artış Başakları ise resmi ortaklıklarda ayrılık bekliyor. İşte Oğuzhan Ceyhan'dan yıldız haritasına göre 2011'in para ve iş fırsatları...

Sektörler ve şirketler 2011 planlarını hazırlaya dursun, yeni yılda para ve kariyer anlamında adım atmadan önce bir de 'yıldızlar'a danışmak isteyenler için ünlü Astrolog Oğuzhan Ceyhan'ın kapısını çaldık. Koçlar'ın borsada kazanacağını, İkizler'in turizm sektörü yatırımlarında başarılı olacağını, Akrepler'i ise iş arkadaşlarıyla problem beklediğini öğrendik. Paranın ve kariyerin nabzını yıldız haritasına göre tutmak isteyenler, bu yazıyı okumadan iş değiştirmesin ve yatırım yapmasın...


Gayrimenkul ve borsaya ağırlık verin
KOÇ: Ağustosun bir bölümü ve aralık hariç, genel olarak güzel bir yıl geçireceksiniz. Bazı Koçlar, ocağın ilk haftasında terfi ederken bazıları üst pozisyona geçmek için temmuz ayını bekleyecek.  4 Mart haftasıyla yeni projeler ön plana çıkacak. 18 Mart ve takip eden dönemde ise önemli bir projeyi tamamlayabileceksiniz. 26 Ocak, 15 Haziran, 17 Temmuz ve bu tarihleri takip eden haftalarda iş hayatında bazı problemlerle uğraşacamsınız. Haziranın ikinci haftasından itibaren kazançlarınızı artıracak yeni fırsatlarla karşılaşırken, 29 Ekim haftasında, kazançlarınızdaki yükseliş belirginleşecek. Sizin için yılın favori yatırım araçları, mayısın ilk haftasında gayrimenkul bazlı fonlar ve hisse senetleri olacak.

Ağustostan itibaren emlak kazançlı olur
BOĞA: 4 Haziran'a kadar bir hazırlık dönemi geçireceksiniz. Haziran sonrasında, hayatınızdaki problemlerin bir kısmı azalacak. Kazançlarınızda, ekim hariç, bazı inişler ve çıkışlar olabilir. Haziranın ikinci yarısında şansınız artsa bile, gelirleriniz ancak haziran başında ve kasım sonlarında belli miktarlarda artacak. İş yaşamınızda, 16 Ocak'tan 27 Şubat'a kadar devam edecek olan bir yoğunluk dönemine girseniz de, bu dönemde bir yükseliş söz konusu. 15 Şubat'ı takip eden hafta ve ağustosun ilk haftasında isminizi, iş çevrelerinde büyütme fırsatları doğacak. 17 Mart'ta Venüs kariyer evinize girecek ve işyerinizde keyifli bir dönem başlayacak. Gayrimenkul alanındaki yatırımların, ağustos ayından itibaren çok kazançlı olmasını bekleyebilirsiniz.

Turizm sektörü sizin için uygun
İKİZLER: Önümüzdeki 18 ay boyunca, kariyeriniz, birliktelikleriniz, iş ortaklıklarınız, hatta özel hayatınız ile ilgili önemli değişimler yaşayacaksınız. Problemli bir iş ortaklığınız varsa bitecek ve çok daha harika bir ortaklığa adım atacaksınız. Toplantılar, seminerler ve hayatınıza yeni katılan insanlarla güzel bir yıl geçireceksiniz. Ancak; çevrenizdeki bazı kişiler kariyer hayallerinizi kullanarak sizden menfaat ve çıkar sağlama arzusunda olacak. 2-7 Haziran arasında doğanların büyük hayaller kurmadan önce, mantıklı hareket etmesi ve olaylara daha gerçekçi bakmaları gerekecektir. Bu yıl, ortaklıklar ve hizmet sektörleri ile ilgili konularda, turizm ve organizasyon gibi mesleklerde daha başarılı olabilirsiniz.

Büyük kazançlar yılın ana teması olacak
YENGEÇ: 4 Şubat, 11 Mart, 3 Nisan, 17 Temmuz, 26 Ağustos, 25 Kasım günleri ve takip eden haftalar, olumlu bir kariyer değişikliğinin söz konusu olabileceğini gösteriyor. Önümüzdeki 7 yıllık dönemde karşınıza çıkacak olan fırsatlar, şu ana kadar gördüklerinizden çok daha güçlü etkiler yaratma potansiyeli taşıyacaklar. Büyük kazançlar, büyük değişimler, ilk 6 ay çok baskın olmakla birlikte, tüm 2011'de ana temalardan olacaklar. Bu yıl havacılık, teknoloji, metal endüstrisi, inşaat, demir-çelik ve medya alanlarında başarılar gösterirken, temmuzun ilk haftası doğanlar, turizm ve bankacılık alanlarında ilerleyebilir.

Ocak ve şubat aylarına dikkat
ASLAN: Yılın ilk beş ayı, anlaşmaların, sözleşmelerin, seyahatlerin yoğun olduğu bir dönem olacak. Yılın ikinci yarısı ise, son 12 yılın kariyerinizdeki en iyi günlerini yaşayacaksınız. Mayıs ayının ilk haftasından itibaren göstermeye başlayacak olan kariyer bağlantılı olumlu değişimler, haziranın ilk haftasından sonra büyük gelişmeler getirecek. Pek çoğunuz, kasımın ilk haftası içinde terfi edecek. Bazı gecikmeler yaşayanlar ise 2012'nin ocak ayında hızlı bir yükseliş trendine girecek. Bazılarınız, ocak ayının ilk haftasında ve tüm şubat ayında kariyer hayatlarında gerginlikler yaşayabilirler ama bunlar devamlı değil.

İkinci 6 ayda yeni fırsatlar
BAŞAK: 2011 yılında maddi açıdan bolluk içinde olmayacaksınız ama 2009 ve 2010 yıllarına göre daha istikrarlı gelirlere sahip olacaksınız. 7 Şubat'tan itibaren, başkalarından gelecek paralar, kredi almak, borç ödemek, bir hisse senedinin değerlenmesi, miras, ödül, prim gibi konular gündeme gelecek. 8 Mart, 6 Nisan, 21 Haziran ve 17 Ekim tarihleri, bu konuların ana konu olacağı tarihler. Haziran ayının ilk haftasından sonra kariyer yaşamınızda bazı ilerlemeler yaşayacaksınız. Şubat ayı ise, kariyer açısından hayatınızda yoğun, yorucu ama o derecede de olumlu geçecek. 19 Şubat haftası, kariyerinizde bir dönem bitecek ve bir yenisi başlayacak. Yılın ikinci yarısı yeni iş fırsatları ile karşılaşabilirsiniz.

Sorumluluğunuz artıyor
TERAZİ: 26 Ocak, 5 Nisan, 11 Ekim ve 21 Aralık tarihlerinde, çalışma hayatınızda fazladan sorumluluklarla karşılaşabilirsiniz. Bu etki, 7 Ekim 2012'ye kadar devam edecek. Jüpiter'in ilk altı ay içinde eş, ortak işler, birlikte çalışılan arkadaşlar ve hizmet alınan kişileri ilgilendiren konuları desteklemesi sayesinde, çevrenizdeki kişilerden çok daha fazla destek alabilirsiniz. Terazi burçları, birlikte çalıştıkları kişi ile yakınlaşmalar gibi bazı duygular da yaşayabilirler.

Gelirleriniz artıyor
AKREP: Yılın ilk yarısı, kazançlarınız, miras, banka alacakları, kredi gibi konular yoluyla gündeme gelecek. Kendi işinizin sahibi iseniz, şubat ve haziranda karşınıza çıkacak fırsatlarla gelirlerinizi artırabilirsiniz. Profesyonel bir çalışansanız, ekmeğinizi taştan çıkarırcasına, çalışma arkadaşlarınızın desteğiyle büyük ilerleme yaşayacaksınız. Mart ın ilk 2 haftası ve 3 Nisan ile 17 Nisan günlerinde terfi alabilirsiniz. 2 Nisan, 4 Haziran, 7 Ağustos ve 25 Kasım günlerinde ise kariyerinizde gelişme yaşayabilirsiniz.

İkinci yarıda uçacaksınız
YAY:  Spekülasyonlardan daha fazla kazanç elde eden, daha şanslı ve güçlü bir yıl sizi bekliyor. Yılın ikinci yarısı 7 Haziran'dan itibaren iş ve kariyer yaşamınızda daha hızlı ve güçlü bir şekilde büyüme yaşayacaksınız. Önümüzdeki bir yıl şansın yanınızda olacağı görülüyor. 12 Mart 2011,  3 Nisan 2011 ve 1 Haziran 2011 tarihleri ile 4 gün önce ve sonrası günlerde dahil olmak üzere hayatınızda önemli gelişmeler olacaktır. Yılın ikinci tutulması olan 1 Haziran Güneş tutulması, ortaklık, işbirlikleri, anlaşmalar gibi konularda yeni gelişmeler ya da açılan yeni, beyaz sayfalar anlamına gelecekse de, 15 Haziran tarihindeki Ay tutulması, yaşamınızın her alanında ani bitişlere ve kopmalara neden olacak şartları getirebilir.

Terfi fırsatlarını sakın kaçırmayın
OĞLAK: 2012'nin ekim ayına kadar sosyal şartlarınız güçlenirken, iş ortamında sorumluklarınız artacak ve hayat size terfi fırsatları da verecek. 15 Haziran, haberiniz olmayan bazı şeyleri öğrenip rahatsızlık duymaya başlamanıza da yol açabilir. Arkanızdan yapılmış bazı hamlelerden haberdar olabilirsiniz. 25 Kasım'a kadar sanki birdenbire ortaya çıkmış gibi görünen sorunlar ve çatışmalarla karşılaşsanız bile her şey, bu tarihten itibaren lehinize dönecektir.

Belirsizlikler ortadan kalkacak
KOVA: 2011, gündemdeki belirsizliklerin ortadan kalkacağı bir yıl olacak. Mayısın ilk haftasından itibaren mülk almak, mülk satmak, arazi ve emlak yatırımları yapmak geçmiş günlere göre çok daha kolay olacak. 13 Temmuz - 21 Temmuz haftası, 19 Mayıs ve takip eden 5 gün ile 29 Ekim ve 10 Kasım arası emlakla ilgili sektörlerde başarılı olmak konusunda çok ciddi fırsatlar ve imkanlar verecektir.

Son 12 yılın en iyisi
BALIK: Son 12 yılın maddi kaynakları en yoğun olan yılına giriyorsunuz. 1-15 Haziran ile 25 Kasım -10 Aralık arası evinizin veya çalıştığınız yerin değişimi, ortaklık, birliktelik gibi konuların ön plana çıkacağı özel bir dönem yaşayacaksınız. 2011 yılı sizin için iyi geçecek. 15 Haziran tutulması, kariyerde bir sarsıntı yaratabilir. İşten ayrılmak, beklediğiniz bir terfiyi alamamak gibi sonuçlara dikkat etmeniz gerekecektir. Bu tutulma, sizinle rekabet içinde olan kişilerin iftira atmak gibi yollara da başvurarak, sosyal imajınıza zarar verebileceği tehlikesine de dikkat çekmektedir.
Aylin LÖLE/Akşam


Geri Dön