25 / 07 / 2024

2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için tesis yapılacak!

2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için tesis yapılacak!

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye’nin 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nı düzenlemek için söz verdiği tesisi zamanında yetiştireceğini söyledi


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Yunus Akgül, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) yetkilileriyle kendisinin görüştüğünü ve salonun şampiyonaya yetişeceği garantisini verdiğini belirterek, "Onlar da bizimle yaptığı görüşmede ikna oldular" dedi.

Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinan Erdem Spor Salonu’nu 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için hazırladıklarını belirterek, "O şampiyona daha önceydi ve bunu yapmak zorundaydık. Şu anda yeniden bir tadilat yapıp, büyük paralar harcamak yerine, bu salonun yanında yeni bir salon daha yapıyoruz. Bu salonu 12 ayda bitirip, şampiyonaya yetiştireceğiz" dedi.

Genel müdür Akgül, salonun yapımına başladıklarını vurgulayarak, "Şu anda ihale bitti, müteahhit yeri teslim aldı. İnşaat başlamış durumda. IAAF projede bazı değişiklikler istedi, biz de bunu yapmaya hazırız" diye konuştu.

-40 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK-

Yunus Akgül, Türkiye’nin bu yeni salonla uluslararası standartta bir tesise daha kavuşacağını vurgulayarak, salonun maliyetinin ise 40 milyon lira olacağını ifade etti.

Akgül, daha önce atletizme ait bir salonunun olmadığını kaydederek, bu tesisin bitmesiyle atletlerin müsabaka ve antrenman yapacağı çok güzel bir salona sahip olacağını kaydetti.

-"MÜKEMMEL BİR ORGANİZASYON OLACAK"-

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye’nin 2012 yılında mükemmel bir Dünya Salon Atletizm Şampiyonası düzenleyeceğini söyledi.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda yaptıkları organizasyonu herkesin gördüğünü dile getiren Yunus Akgül, Türkiye’nin ne kadar başarılı bir organizasyon yapabileceğini bir kez daha tüm dünyaya göstereceklerini sözlerine ekledi.
AA 


Geri Dön