30 / 04 / 2024

2012'nin yılbaşı ağacının renk seçimi beyaz!

2012'nin yılbaşı ağacının renk seçimi beyaz!

Avrupa ve Amerika'daki pek çok ünlü mağazanın yılbaşı vitrinleri beyaz giyindi; yılbaşı ağaçları ve süsleri başrolü beyaza verdi. Işık dizileri, mumlar, kristaller, çam kozalakları ve kuş tüyleri eşliğinde...



 

Yeni yılın geleneksel kırmızı-yeşil renk teması, bu sene kar beyası bir örtüyle kaplandı!..

Çam ağacının üzerini tamamen dolduracağım diye uğraşmayın; az sayıda ama büyük boy top süsler de etkileyici olur.

Harrods, Bergdorf Goodman, Bameys, Selfridges, Macy's, Saks Fifth Avenue gibi dev mağazaların vitrinleri şu sıralar bembeyaz. Kari Lagerfeld ve Vanessa Paradis'in Paris Printemps mağazası için birlikte tasarladıkları 11 vitrinin ana motifi de yine beyaz. Peki bu bir tesadüf mü

Kesinlikle değil. Dekorasyonun her alanında olduğu gibi, yeni yıl süslemelerinde de her sene için belirlenen bazı konseptler oluyor. 2012'ye giriş için tasarımcılara kodlanan birkaç temadan biri de, hafif, sakin, uyumlu ve kendinden parlak görüntüsüyle öne çıkan bu beyazlık...

Yeni bir seneyi karşılamaya hazırlanırken beyazı çok seven sadece vitrinler değil. Evler için hazırlanan yılbaşı ağacı dekorlarında da beyaz başrolde. Bunun en önemli nedeni, beyazın hem gold, hem de gümüş süslemelerle rahatça kombinlenebilmesi ve renkli ışıklandırmaları çok güzel yansıtması.

Beyaz süslemeleri kristaller, cam toplar ve neon ışıklarla birleştirdiğinizde sofistike, sakin ve cool bir görüntü elde ediyorsunuz. Sarı ışık dizileri, mumlar, çam kozalakları ve tüylerle kullandığınızda ise feminen ve sıcak bir hava yaratmanız mümkün. Hiçbir farklı renkle yan yana getirmeden, tamamen bembeyaz bir süsleme yaparsanız, bu kez grafik açıdan güçlü, neredeyse şeffaf bir dekora sahip oluyor sunuz.

Yılbaşı ağacınızı ve evdeki yeni yıl köşelerini süslerken melekler, peri figürleri ya da kardan adamlar beyaz temasına çok yakışacaktır.

Kuşlar, pandalar ve ren geyikleri de bu sakin atmosfere eşlik edebilir. Disko topları ya da kristal küreler ışıltıyı artırır. Eski buz patenleriniz ya da büyük boy çanlar da çam ağacınızın altına dekor olarak yerleşebilir.

ÜNLÜLERİN YILBAŞI AĞAÇLARI

Amerika'nın 800 mağazalı perakende devi Macy's, bu sene 14 ünlüye 14 ağaç tasarlatarak geçen hafta yaptığı açık artırmayla bu ağaçları sattı ve gelirini Make A Wish derneğine bağışladı. Ağaçları, Kenneth Cole, Tommy Hilfiger, Sean John, Betsey Johnson, Calvin Klein, Michael Kors, Emeril Lagasse, Ralph Lauren, Material Girl, Greg Norman, Rachel Roy, Jessica Simpson, Martha Stewart ve Donald Trump tasarladı.

Ağaç fikri

Çam ağaçlarının kesilip eve sokulmasına karşısınız; yapay ağaçlardan da haz etmiyorsunuz. O zaman ağacınızı duvarda kurun! Önce kurşun kalem yardımıyla bir ağaç çizerek kontürünü belirleyin; daha sonra içini küçük süslerle doldurun. Bunları çift taraflı yapışkan bantlarla ya da çiviyle asabilirsiniz. Biraz daha ışıltı katmak için, ağacın kontürünü ışık dizisiyle çevreleyin.

Alışveriş rotası

- En güzel yılbaşı süsleri için: 1. Boyner Evde, 2. Mudo Concept, 3. Tepe Home.

- Modern bir tarzınız varsa: 1. IKEA, 2. Habitat, 3. Muji.

- Farklılık ve şıklık peşindeyseniz: 1. D'lara Chocolatier, 2. Ev+, 3. Sasanna.

- Hayal kırıklığı yaratanlar: 1. Zara Home, 2. Paşabahçe, 3. Mikasa.

- İlham verici vitrinler: 1. Mudo Concept, 2. Chakra, 3. L'Occitane.

- İnternetten sipariş için: 1. www.euroflora. com.tr, 2.www.koctas.com.tr, 3.www. partipaketi.com, 4.www.kostumcum.com, 5.www.oyuncax.com

Melda Narmanlı Çimen / HÜRRİYET

 


Geri Dön