02 / 05 / 2024

2015'in son 2 ayına yeni konutlar damga vuracak!

2015'in son 2 ayına yeni konutlar damga vuracak!

İnşaat firmaları yeni projeleri görücüye çıkarmak için kolları sıvadı. Yılın son iki ayında hem yeni konut projesi satışa çıkacak hem de stokların erimesi için değişik kampanyalar devreye girecek



İnşaat firmaları yeni projeleri görücüye çıkarmak için kolları sıvadı. Yılın son iki ayında hem yeni konut projesi satışa çıkacak hem de stokların erimesi için değişik kampanyalar devreye girecek 


ROTASINI TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ

Bugüne kadar daha çok yurtdışında proje geliştiren inşaat firmalarının da rotasını ağırlıklı olarak Türkiye'ye ve İstanbul'a çevirdiği gözleniyor. Türkiye'de yatırım kararı alan firmalar arasında da Nata Holding de bulunuyor. Şirket Gazi Mahallesi'nde 450 milyon liralık karma proje geşiltirecek. Biskon Yapı, Çukurova Gayrimenkul, Sinan Gayrimenkul, Tahincioğlu, Gül Yapı, Mar, İnanlar İnşaat, Kuzu Grup, Cihan Makro, Ekşioğlu Grup ve ferko İnşaat en az 1'er yeni proje satışına start verecek.



Satışa yeni çıkacak projeler gün sayıyor. İnşaat firmaları durgun geçen 3'üncü çeyrek dönemini yıl sonundaki satışlarla ve yeni projelerle artıya çevirmeyi planlıyor. Kasım ve aralık aylarında yeni projelerin duyurusuna başlayacak olan inşaat firmaları sıfır kilometre projelerin ağırlıklı olarak İstanbul'da inşa edileceğini aktardı. 


KARTAL ÖNE ÇIKIYOR

Avrupa yakasında yeni projeler daha çok Basm Ekspres, Başakşehir, Halkalı ve Kağıthane bölgelerinde yükselecek. Anadolu yakasında ise Kartal, Sancaktepe ve Kurtköy bölgeleri yine arsa stokunun yoğun olması nedeniyle dikkat çekiyor. 


MAKETLER YAPIM AŞAMASINDA 

Proje maketi hazırlayan şirketlerin de yoğun bir çalışma dönemine girdiği gözleniyor. Özellikle seçim sonrası satışa çıkması planlanan 30'a yalan yeni proje olduğu hesaplanıyor. İnşaat firmaları da sıfır kilometre projelerin ruhsat başvurulan için hazırlıkların tamamlandığım belirtiyor. Projelerinde daha çok Anadolu yakasını tercfireden Dumankaya, Sefa, Yeşilyurt, Dap ve Yılmaz Mekanik yine aynı bölgede konut yapacak. 


GÖZLER FİKİRTEPE'DE 

Dumankaya Fikirtepe'de iki etaplı butik bir proje planlıyor. Aynı bölgede Sefa İnşaat'ın da 95 bin metrekarelik alan üzerinde Evin Park adıyla konut ve ticari alanların yer alacağı kentsel dönüşüm projesine imza atacak. Kurtköy'de projeler yapan Yeşilyurt İnşaat'ın da Kurtköy'de yeni bir projesi olacak. Yılmaz Mekanik İnşaat ise Galanima Altın Park ismiyle 112 konutluk yeni site inşa edecek. AC Yapı ise Kartal'ın yanısıra Ataşehir'de de konut yapacak. 



İZMİR'İ UNUTMADILAR

İnşaat firmaları İstanbul'un yanısıra İzmir'e de yeni projeler inşa edecek.  İzmir  için kolları sıvayan firmalar arasında Tanyer İnşaat, Küçükbay Grup ve Demir İnşaat bulunuyor. Tanyer Seferhisar ve İncir altı'nda, Küçükbay ise Bayraklı'da karma projelere imza atacak. Demir İnşaat da daha önce durusunu yaptığı İzmir projesine ağırlık verecek. Kayseri'de Dendin İnşaat tarafından projelendirilecek Elmas Konakları'da 3 etaptan oluşacak şekilde satışa sunulacak.



Emine ACAR/Bugün


Geri Dön