06 / 05 / 2024

2016'da Kocaeli'de en büyük yatırım ulaşıma yapıldı!

2016'da Kocaeli'de en büyük yatırım ulaşıma yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların kaliteli ve konforlu ulaşım ihtiyacını karşılamak için hayata geçirdiği hizmetleri her sene olduğu gibi 2016 yılında da sürdürdü.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların kaliteli ve konforlu ulaşım ihtiyacını karşılamak için hayata geçirdiği hizmetleri her sene olduğu gibi 2016 yılında da sürdürdü. Büyükşehir, 2016 yılında da ihtiyacı karşılamayan yolları bulvara dönüştürdü, yeni oluşturulan yolları modern üst geçitler ve viyadüklerle şekillendirdi, ilçe-köy ayırt etmeden yolları asfalt ve parke ile döşedi. 


Kocaeli'nin, sürekli artan nüfusu, sanayi kuruluşlarının çokluğu ve şehirlerarası trafiğin bağlantı noktasında olması nedeniyle ulaşım ağının verimliliği ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda kent genelinde ulaşım hamleleri 2016 yılında da bir bir gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan bu hamlelerle transit araç trafiği sağlayan yollarla karşıya geçişleri sağlamak için birçok modem yaya üst geçitleri inşa edildi. Türkiye'nin atardamarlarından D-100 ve D130 karayollarının merkezinde bulunan İzmit'te Yeni Valilik Hizmet Binası'na karşıdan karşıya geçişi sağlamak için ise Necmettin Erbakan Yaya Köprüsü, Yahya Kaptan Durağı ile Akademi Hastanesi arasındaki yaya geçişini sağlamak için ise Alparslan Türkeş yaya Köprüsü açıldı. Yahya Kaptan Mahallesi ile Kavakçılık bölgesine geçiş sağlayan Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Yaya Köprüsü ise son olarak İzmit merkezde açılan yaya geçidi oldu.


Anayurt 


Geri Dön