Kent Haberleri

'2020'de konut kredisi çekenler şanslı' diyen uzman isim açıkladı! Taksitler eridi!

Konut kredisi faizlerinin tavan yaptığı şu günlerde vatadaşlar ev sahibi olmakta zorlanıyor. Kredi ile konut almak neredeyse hayal oldu. Peki kredi faizleri geçmişte nasıldı? Uzman isim Osman Özmen 2020 yılını örnek vererek açıkladı. 

Ülke genelinde büyük barınma sorunu yaşanyor. Kredilerin yükselmesi ile vatandaşlar ev sahibi olmakta zorlanırken, kiracılar da kira bedelleri altında ezilmeye başladı. Günümüzde konut kredi faizleri neredeyse yüzde 5'lere yaklaşırken geçmişte 0,65 oranlı faizlerle kredi çekilmişti. 

Uzman isim Osman Özen 2020 yılında konut kredisi çekenlerin şanslı olduğunu belirtti. Bunlardan birinin de kendisi olduğunu söyleyen Özen ''Taksitler dolar karşısında tl’nin erimesi kadar erise bile kardayım, bedavaya geliyor dedim o yüzden çekmiştim. Tahminimi de aştı.'' diyerek 4 sene öncesinde kredi ile ev almanın ne kadar mantıklı ve karlı olduğundan bahsetti. İşte Özen'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Osman Özen @osman_ozen1
Gene 2020’deki ev kredisi tartışmaları alevlenmiş. Çekmeyenler çekenleri ya suçluyor ya da şansınıza eridi taksitler diyor. Krediyi çekenler ise Warren Buffett gibi analiz yetenekleri olduğunu iddia ediyorlar. 

Ben de çekerken taksitlerin bu şiddette eriyeceğini beklemiyordum. Bir kredinin maliyeti aynı dönemde dolar/tl yükseliş tahminimden aşağıdaysa ihtiyacım olmasa bile çekerim ben. Tüm detaylarıyla böyle olacağını ben de bilmiyordum. Taksitler dolar karşısında tl’nin erimesi kadar erise bile kardayım, bedavaya geliyor dedim o yüzden çekmiştim. Tahminimi de aştı.

Alim gibi davranmaya da pişmanlığa da gerek yok. Bizim ülkede fırsatlar bitmez.

Kredi kartı limitlerine SGK ayarı! Kredi kartı kullananlara soğuk duş! Artık bu dönem sona eriyor!

İstanbul'da oturan ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kentsel dönüşümde hibe ve kredi ne kadar?