27 / 04 / 2024

2021 emlak vergisi ödeme tarihleri!

2021 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar 2021 yılı için emlak vergisi ödeme tarihlerini araştırıyor. İşte 2021 emlak vergisi ödeme tarihleri...



Gayrimenkulü olan vatandaşlar, 2021 yılının başlamasıyla emlak vergisi ödemelerinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini araştırmaya başladı. Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, taksitli ya da tek seferde belirlenen tarihlere de ödenebiliyor. İşte, emlak vergisi ödeme tarihleri ve konuyla ilgili detaylar...

Hürriyet'te yer alan habere göre; her sene düzenli olarak belediyelere ödenen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor.

2021 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Taksitli ödemelerde İlk taksitlendirme Mart Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise Kasım ayında yapılıyor.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?  

Ödeme ile ilgili olarak belediyeler tarafından verilen beyanname dolduruluyor. Ek olarak beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekiyor. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmesi gerekiyor. Ödemeler, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir. Bunların dışında artık internetten de ödeme yapılabiliyor. 

2021 emlak vergisi ödeme tarihleri!

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF?  

Emlak vergisinde gayrimenkulün tapusuna sahip olanlar mükelleftir ve buna bağlı olarak dolaysız vergi türleri arasında yer alıyor Bunun yanı sıra birden fazla konuta sahip olmamak, aylık geliri dışında başka bir geliri bulunmamak gibi belli şartlara bağlı olarak emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelliler emlak vergisinden muaf tutuluyor. 
 

2021 emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisinde ilk taksit zamanı!

Emlak vergisi ödeme yöntemleri 2021!


Geri Dön