18 / 05 / 2024

2021'den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

2021'den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2021 yılında Türkiye'de hem dövizin fırlamasının ardından enflasyonunda arttığına ve bunun da barınma krizine neden olduğuna dikkat çekti. Emir, Meclis'te yaptığı konuşmasında konut krizini değerlendirdi. 



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Meclis'te konut fiyatları ve emekliler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Murat Emir, söz konusu açıklamasında "ülkemizin en yakıcı gündemi yoksulluk, pahalılık ve işsizliktir. Ağır bir ekonomik kriz yaşanıyor ve bu krizin en ana temel taşlarından birisi de yaşadığımız gıda krizi" ifadelerini kullandı ve  İstanbul Ticaret Odası'nın nisan ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladığıına, aylık yüzde 4,9, yıllık 78,8; neredeyse yüzde 80 enflasyon olduğuna dikkat çekti. 

2021 den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

Gıda fiyatlarının artık yakıcı bir seviyeye ulaştığının apaçık ortada olduğuna dikkat çeken Emir, "Yine, TÜRK-İŞ’in hesapladığı açlık sınırına baktığınızda, son yılda yüzde 75 arttığını ve 17.725 lira olduğunu görüyorsunuz, asgari ücret 17.002 lira; üstüne üstlük enflasyonun yüzde 80'e dayandığı bir ülkede “Asgari ücrete bir kere zam yaptık, bir daha yapmayacağız.” diyorlar ama bunla birlikte işçimiz açlık sınırının bile altında bir ücretle yaşamak zorunda" şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, söz konusu açıklamasında siyasi iktidarı bir an evvel yapay gündemlerden kurtulup 10 bin liraya yaşamak zorunda bıraktığı emekliler, 17 bin lira asgari ücretle yaşamını sürdürmeye çalışan işçi sınıfı, işsizler ve yoksullar lehine politikalar geliştirmeye çağırdıklarının altını çizdi. 

2021 den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

Murat Emir, ağır bir barınma krizinin yaşandığına da vurgu yaptı. Emir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021 yılında “Nas varken ben faiz veremem.” dediğini belirtti ve "Kendine göre bir ekonomik kurgu yaptı ve ondan sonra Türkiye'de hem dövizin fırlaması önlenemedi" açıklamasında bulundu. 

Dövizin fırlamasının ardından bağır bir enflasyon yüküyle karşılaşıldığına vurgu yapan CHP'li Murat Emir, "O arada konut fiyatları yüzde 611 arttı, TÜFE yüzde 253 arttı ve sonucunda insanlarımız ağır bir barınma krizi yaşıyor. Orta gelirliler, alt gelirliler açısından bir ev sahibi olmak zaten hayaldi, şu anda bir kirayı bile ödemek artık hayal olmuş durumda" ifadelerini kullandı. 

Emir, söz konusu açıklamasını "Özellikle bir yıl boyunca yapılan ilk 25 metreküp doğal gazın ücretsiz olması uygulaması bugün itibarıyla sona erdi, bunun da devam ettirilmesini öneriyoruz çünkü doğal gaz fiyatları da el yakan, cep yakan bir noktada, hiç olmazsa ilk 25 metreküpün ücretsiz verilmesi son derece önemli olacak. Bu konuda da ilgileri gereğini yapmaya davet ediyoruz" diyerek tamamladı. 

Özyurtlar Ödül İstanbul'dan evlerini alamayan konut mağdurları eylem yapacak! 14 yıldır bitmeyen proje!

10 gram Ajda bilezik kaç TL? 22,14 ve 18 ayar altın bilezik fiyatları düştü! 3 Mayıs 2024 güncel altın bilezik fiyatları

Akaryakıtta ÖTV değişecek: 1 litre benzindeki ÖTV 10.92 TL'ye, motorindeki ÖTV 10.24 TL'ye yükselecek!


Geri Dön